Foto: AFP
Foto: AFP

Filadelfiji nije potreban Embid, tu je Tajris Maksi

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 02:40

Nova sjajna partija mladog košarkaša u pobedi nad Vizardsima

Mučno je bilo gledati Filadefliju prvih nekoliko utakmica kada su nizali poraze, ali se čini da ekipa Doka Riversa hvata zalet: upisana je treća uzastopna pobeda i sada su na polovičnom učinku posle osam odigranih utakmica. Savladan je Vašington 118:111 koji je sa druge strane upisao treči uzastopni poraz,

Glavna tema, kada je Filadelfija u pitanju je Džoel Embid. Prethodnih godina je bio MVP kandidat, ali titula mu je uvek izmicala, zbog Nikole Jokića. Novu sezonu je počeo slabije nego što se očekivalo, a na sve to se sada i razboleo. Kako pišu lokalni mediji, nije u pitaju kovid-19, ali uprkos tome nije mogao da igra protiv Vizardsa.

Izabrane vesti

Međutim, kako vreme odmiče, sve više postaje jasno da Filadelfija ne funkcioniše samo na pogon Embida i Hardena, Tajrsi Maksi postaje prava zvezda u NBA ligi.

Ponovo je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu. Meč je okončao sa 28 poena. Pratio ga je Džejms Harden sa 23, ali i sa impresivnih 17 asistencija i sedam skokova.

Očigledno su prošli dani kada je Harden gledao sam na koš kao kada je nosio dres Hjustan, sada je više plejmejker. Videćemo dokle će Filadelfija doguradi sa takvim Hardenom.

Što se Vizardsa tiče, može samo da ih raduje odlična partija Kristapsa Pozingisa koji je ubacio 32 poena. Međutim ono što ih brine je slabija forma Bredlija Bila koji je ubacio sa 20 poena.

Sakramento je stigao do donekle iznenađujuće pobede u Šarlontu. Savladani su Horneti 115:108. Ovo je bila tek druga pobeda ove sezone za tim iz Kalfornije, a najefikasniji u pobedi bio je Kevin Huerter sa 26 poena.

NBA VEČERAS

Šarlot - Sakramento 108:115

/Vošington 28 -Huerter 26/

Vašington - Filadelfija111:118

/Porzingis 32 - Meksi 28/

Bruklin - Indijana U TOKU

Toronto - Atlanta U TOKU

Milvoki - Detroit U TOKU

Juta - Memfis U TOKU

Los Anđeles Klipersi - Hjuston



tagovi

Filadelfija SeventisiksersTajris Maksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara