Fenerbahče vraća dug iz Istanbula

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.19. | 11:34

Veoma zanimljive četvrtfinalne serije u Evroligi kao dokaz da je ovo jedna od najzanimljivih sezona poslednjih godina

Ušli smo u sedmicu u kojoj bismo mogli da saznamo putnike na Fajnal for Evrolige koji će se igrati u Baskiji, tačnije u Vitoriji od 17. do 19. maja.

Zasad imamo situaciju da je posle dve odigrane utakmice rezultat 1:1 aktuelan u plej-of obračunima između CSKA i Baskonije, Efesa i Barselone, te Fenerbahčea i Žalgirisa, a da jedini dve pobede ima Real Madrid i to u sudaru s Panatinaikosom. Bilo je veoma zanimljivo dosad, bilo je i velikih iznenađenja, što samo potvrđuje da je ovo jedna od najzanimljivih sezona Evrolige poslednjih godina...

Izabrane vesti

Hajde da krenemo od sudara Žalgirisa i Fenerbahčea jer je to susret ekipa gde se očekivalo gotovo sigurno da će Fener imati dve pobede kod kuće. U prvom susretu ekipa Željka Obradovića uspela je da odigra takvu odbranu da je primila samo 43 poena, ali je već u narednoj Žalgiris slavio sa 82:80 i uspeo je da dođe u situaciju da sa dve pobede kod kuće može ponovo na Fajnal for što bi bilo svojevrsno iznenađenje.

To je sve samo nova potvrda činjenice da Šarunas Jasikevičijus radi odličan posao u litvanskom gigantu, da ga kroz sistem igre vraća na prave staze, a ukoliko uspe da izbaci svog učitelja Obradovića to će svakako biti nešto neverovatno za Zelenu šumu. Moramo da znamo i da je ranjeni lav najopasniji, te da će sada pritisak biti na litvanskoj ekipi.

Pre toga je Fener u regularnom delu sezone u oba duela zabeležio pobede, uključujući i onu u Kaunasu, gde je Žalgiris pružio sasvim solidan otpor, ali je na kraju morao da pognute glave napusti teren, pošto je Žocova ekipa slavila rezultatom 75:82.

Željkova ekipa će morati da gleda kako da zaustavi Edgarasa Ulanovasa, koji je u prethodnoj utakmici bio glavni pokretač Zelenih iz Litvanije. Nejt Volters je takođe bio sasvim solidan na drugoj utakmici, tako da i od njega vreba određena pretnja.

Sa druge strane, legendarni stručnjak, Željko Obradović promešaće karte i sigurno će pokušati da iznenadi Šarunasa Jasikevičijusa. Mogao bi konačno u prvi plan da iskoči Kostas Slukas, koji se nije preterano pokazao u prva dva susreta ove četvrtfinalne serije, a istini na volju, od njega se zaista dosta očekivalo u završnici Evrolige.

Trener Žalgirisa, Šarunas Jasikevičijus, tvrdi da će Žalgiris spreman dočekati duel sa Fenerom u Kaunasu i da se već sprema na određena iznenađenja.
“Očekujemo najbolju moguću verziju Fenerbahčea večeras. Moramo biti spremni na jedan vrlo agresivan ritam igre i biti veoma koncentrisani. Detalj ili dva odlučiće pitanje pobednika, a sumnjam da je bilo dovoljno vremena da Fenerbahče nešto drastično promeni u timu. Biće tu malih modifikaicija, ali ništa specijalno. Moraćemo da nastavimo u dobrom ritmu i da ne dozvolimo pad kakav smo imali u prvoj utakmici”, izjavio je strateg Zelenih iz Kaunasa.

Sa druge strane, Željko Obradović, trener Fenerbahčea, misli da će iskustvo Fenerbahčea prevagnuti u ovoj seriji.
“Zaista imamo dosta iskustva i ovo nije nova situacija za nas. Igramo ove svake godine, znamo da imaju veoma vatrene navijače i da će oni sigurno u velikom broju doći da podrže tim. Moraćemo da budemo koncentrisani da pružimo maksimalan otpor Žalgirisu tokom čitavog susreta”, zaključio je Žoc.

EVROLIGA – PLEJ-OF

Utorak
19.00: (2,85) Žalgiris (14,5) Fenerbahče (1,50) /u seriji 1:1/
20.00: (1,70) Panatinaikos (14,5) Real Madrid (2,30) /u seriji 0:2/

Sreda
20.30: (2,30) Baskonija (14,5) CSKA Moskva (1,70) /u seriji 1:1/
21.00: (1,50) Barselona (14,5) Anadolu Efes (2,85) /u seriji 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star sport / MN Press


tagovi

sportsko klađenjekk ŽalgirisKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara