Sudar kandidata za titulu: Tampins protiv singapurskog PSŽ-a

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.03.20. | 11:33

Tigrovi traže reprizu iz kupa

Četvrto kolo prvenstva Singapura donosi veliki derbi, koji će s posebnom pažnjom ispratiti cela zemlja. Sudaraju se dva kandidata za titulu, jedan je Tampins, jedan od najvoljenijih klubova u zemlji, a drugi je Houm junajted, koji je inače pre početka prvenstva preimenovan u Lajn siti Sejlors.

Gosti su klub koji baš i nema neku armiju navijača, jer se polako pretvara u „plastiku“. Kažu, miriše pomalo na Pari Sen Žermen. Novi vlasnik Dezmong Ong tokom prelaznog roka je dovodio šakom i kapom sve najbolje što je mogao.

Izabrane vesti

Prva zvezda tima, vezista Šahdan Sulejman je doveden upravo iz Tampinsa. Maltene celu karijeru proveo je na relaciji između ova dva kluba. Vernost mu, reklo bi se, nije baš vrlina. Veliki novac gazda je potrošio na dovođenje trenera. Na klupi je Aurelio Vidmar, bivši australijski fudbaler koji je igrao sa dosta uspeha i u Evropi (Fajenord, Sion, Standard, Tenerife), a bio je jedno vreme i privremeni selektor svoje zemlje.

Dalje, golman Hasan Sani, čovek koji je 85 puta branio boje reprezentacije Singapura, doveden je iz tajlandskog Armija i na kraju krilni napadač Gabrijel Kvak kupljen je od Voriorsa. Zaključak pred početak sezone je bio da je Houm napravio drim tim.

Ali na terenu nije počelo tako glatko. Što je donekle i normalno, jer sve kockice tek treba da se slože. U jedinoj utakmici do sada Houm je remizirao sa slabašnim Tanžongom (1:1), uz vrlo slabu igru. Nije to ništa što pobeda u derbiju ne bi promenila...

Tampins je takođe napravio dosta izmena u sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Otišli su napadač Karjul Amri, krilo Rjotaro Megumi i pomenuti vezista Šahdan Sulejmani. Na njihova mesta stigli su vezisti Kjoga Nakamura i Huzaifa Aziz, kao i crnogorski napadač Boris Kopitović.

Crnogorac je odmah pobrao sve komplimente u timu, čak i od kolege iz napada Kanađanina Džordana Veba.
Boris nam daje raznovrsnost u napadu, direktan je u igri i vrlo efikasan špic“, rekao je Veb.

Derbi ekipa Tampinsa dočekuje na prvom mestu, sa dve pobede u tri prva kola. Trijumf bi ozbiljno podigao ekipu koja nišani titulu ove sezone.

Nadaju se Tigrovi da će se ponoviti poslednji duel dva tima, u kupu prošle sezone, kada je Tampins slavio sa 3:0.

Foto: Shutterstock

SINGAPUR - 4. KOLO

Sreda
12.45:  (2.80) Baleste (3.25) Hugan (2.40)

12.45: (1.60) Tampines Rovers (4.00) Houm junajted (4.20)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara