Đorđević pozvao Jovanovića umesto Kuzmića

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.19. | 19:48

Promena na spisku reprezentacije

Promena na spisku reprezentacije Srbije. Nažalost, zbog poznatih okolnosti Ognjen Kuzmić neće moći da pomogne saigračima. Zato je Aleksandar Đorđević pozvao Nikolu Jovanovića da popuni Kuzmićevo mesto na okupljanju, saznaje MOZZART Sport.

Radi se o igraču Crvene zvezde koji je prošle sezone bio pozajmljen italijanskom Trentu. Videćemo da li će Jovanović imati mesta u timu Zvezde za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Đorđević na poziciji pet ima Nikolu Jokića, Nikolu Milutinova, Miroslava Raduljicu i Bobana Marjanovića. Sada i Nikolu JovanovićaJovanović je bio na širem spisku selektora Đorđevića, nije se našao na spisku od 18 igrača, ali spletom okolnosti sada je tu i sigurno je da će dati sve od sebe da se izbori za što bolju poziciju.

Pripreme reprezentacije počinju okupljanjem u četvrtak u 13h u Kraun Plazi. Đorđević će na spisku imati 18 igrača. I tada će biti odrađen prvi zvanični trening. S tim što će NBA igrači početi sa treninzima 3. ili 4. avgusta zbog pravilnika NBA.

Reprezentacija 21. jula ide put Kopaonika, na bazične pripreme, gde naši najbolji igrači ostaju do 4. avgusta. 

Pravo sa planine, nacionalni tim ide u Čačak, gde će odigrati trening meč protiv domaćeg Borca. Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske. Tri dana kasnije u beogradsku „Štark Arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će naši momci već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Naš nacionalni tim 20. avgusta putuje u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom D grupe protiv Angole otvaraju Svetsko prvenstvo u Kini. U grupi sa našim reprezentativcima su i Italija i Filipini.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara