Tursko čistilište

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.03.20. | 09:56

Danas na programu tri meča u trećem rangu

Treći rang Turske pravo je čistilište. Ne trpi one sa finansijskim problemima i ne priznaje staru slavu. Poznata imena ispadaju, a ona koja su stala na noge osiguravaju promociju. Takvo je stanje u Kirmizi i Bejaz diviziji.

Tako na primer, sledeće sezone, sasvim je izvesno, nekadašnji superligaši Elazig i Karabuk vodiće bitke u četvrtoj ligi, baš kao i doskoro standardni drugoligaš Šanlijurfa. Džabe minuli rad, veliki i novi stadioni. Tamo će od leta trčati nedorasli fudbaleri.

Izabrane vesti

Sa druge strane, u predvorje Superlige se vraća Samsun. Stekao je deset bodova prednosti pred finalnih šest rundi i zauzeo mesto koje garantuje direktnu promociju. Takođe, uspešnu sezonu mogli bi da imaju Ankara Demir i Sakarija, koji se nalaze na mestima koja vode u plej-of za ulazak u viši rang.

Danas u Kirmizi iliti A diviziji kako je mi znamo snage odmeravaju Van i Ergene u okviru zaostalog meča 23. kola. Domaćin je osmoplasiran sa 41 bodom, a gost 10. sa četiri boda manje. Plej-of mesta su im udaljena deset, odnosno 14 koraka, pa se čini da će do kraja da ostanu kratkih rukava. Ipak, nada živi, naročito Vana, koji bi potencijalnim trijumfom prišao na sedam stepenika od prvog iznad crte. Ipak, Van je ekipa koja nema izrazito jak domaći teren, podjednako igra i kod kuće i na strani, pa je pitanje koliku će prednost imati protiv Ergenea. Sa druge strane, gost ne briljira van svog bunjišta. Za kraj, tek da pomenemo da je, da se računa, Van treća ekipa u ligi po "osvojenim" bodovima kada se radi o učinku u prvih 45 minuta.

U Bejazu, odnosno B diviziji, na programu su dva susreta. Oba u okviru zaostalih mečeva 22. runde, u kojima Hekimolu Trabzon dočekuje Kirklareli, a Gumušan Baškent Akademi. Hekimolu je na prethodnih pet ligaških okršaja sakupio 13 bodova, pa u punoj formi ide na Kirklareli, kojeg očekuje borba za opstanak. Gosti su samo pet bodova daleko od crvene zone, dok je domaćin na mestu koje garantuje doigravanje za promociju.

TURSKA 3A

TURSKA 3B

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara