Đorđević gospodski: Partizan na atmosferi gradi svoju istoriju, pitao sam igrače pre meča koliko njih je igralo u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.01.20. | 22:57

Jedva sam suzdržao suze, jer nisam očekivao ovakav doček, priznao trener Virtusa

Silni Partizan, podržan paklenom atmosferom na tribinama Arene, slomio je Virtus kao od šale. Očekivao se neizvestan meč do poslednjeg minuta, a ispalo je da je sve rešeno već posle 20 minuta.

Legendarni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević, danas gost Partizana kao trener Virtusa, skinuo je kapu crno-belima i priznao da se njegov tim, iz više razloga, nije snašao u grotlu Arene. A, znao je Sale nacionale šta njegove igrače čeka, pa priznaje da je uoči utakmice pitao svoje igrače da li znaju kakva ih atmosfera čeka u Beogradu...
Čestitke Partizanu, koji je bio mnogo bolji večeras, iz raznih razloga. Juče sam pitao igrače ko je od njih igrao ranije u Beogradu, samo su trojica podigla ruke. Partizan je bio mnogo bolji, u drugoj četvrtini su pogodili pet trojki koje su nam uništile samopouzdanje. U drugom delu smo bili bolji, igrali smo s ponosom, ali nije bilo dovoljno“.

Izabrane vesti

Istakao je Đorđević da su crno-beli spremniji dočekali utakmicu, što je bio jedan od faktora koji su doprineli pobedi srpskog tima.
Imali smo tri teška gostovanja. Za nas je jako važno da završimo prvi u Italiji, a adrenalin je polako počeo da pada. Partizan je proveo 12 dana kod kuće, bili su spremni fizički i psihički i zasluženo su pobedili“.

Trener Virtusa je posebno pohvalio napadačku sekciju Partizana.
Partizanovi igrači su imali dobar protok lopte, dva-tri ball-handlera, što je ideja Trinkijerija koju želi da iskreira sa timom. Prava je napadačka rapsodija 62 poena u prvom poluvremenu. Mi nismo ekipa koja lako padne  karakterno i moralno, a to nam se desilo  u drugoj četvrtini, što mi se ne sviđa. Jasno mi je da nisu svi igrači bili dovoljno agresivni. Nije mi jasno da li su pali pod uticaj Arene ili je Partizan stvarno uspeo da zaustavi naša oružja, to je za dublju analizu“.

Đorđević je naročito oduševljen atmosferom u kojoj se igrala utakmica.
Ovakav ambijent igrača čini boljim, atmosfera je ono na čemu Partizan gradi svoju istoriju. Ona je neobjašnjiva. Retko je većina naših igrača igrala na ovakvim terenima. Znali smo šta i kako, bili smo spremni. Danas je Partizan odigrao mnogo bolju drugu četvrtinu, ove ostale tri su tu. Ali kada pogodite devet od 15, pomaže dosta. Tih nekoliko trojki koja su pogodili, nekoliko plejmejkera je dalo 20 poena, to je vrednost".

Fantastičan doček, ovacije, transparenti, ganuli su legendu Partizana na klupi Virtusa.
Danas sam jedva uspeo da suzdržim suze, jer nisam to očekivao. Toliko sam zahvalan i ponosan na neki odnos sa Partizanom, ljudima, navijačima koji su došli i pozdravili me na ovakav način. Beskrajno hvala, posle svega, jer mi smo odrasli od dece koja su počela da se bave sportom, ušli smo u jednu instituciju koja nas je napravila ljudima svojom kulturom. Odrastao sam kao čovek, ali sam dosta sportskih principa naučio od ljudi koji su radili u Partizanu. Sa druge strane, mi kao igrači smo dobili dosta od Partizana, ali nama je da to vratimo. Mislim da sam ja večeras opet više dobio, nego što sam dao", podvukao je Aleksandar Đorđević.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara