Divac: Vanja je spreman za NBA

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.06.19. | 19:36

Prvi čovek Sakramenta veruje u mladog šutera Partizana

Ovogodišnji NBA draft zatvorio je Sakramentov izbor Vanje Marinkovića kao 30. pika druge runde, čime se srpski krug u srcu Kalifornije dodatno proširio.

Posle Vlada Divca i Peđe Stojakovića u direktorskim foteljama, Igora Kokoškova u stručnom štabu i Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice u igračkom rosteru, Kingsi u ovom trenutku drže NBA prava za dvojicu srpskih igrača – Luku Mitrovića i Vanju Marinkovića.

Izabrane vesti

Mada je Sakramentov izbor donekle iznenadio američku javnost, pošto je mladi šuter Partizana u procenama stručnjaka trebalo da ostane bez kluba u najvećoj košarkaškoj lutriji, Vlade Divac ima velike planove i Vanju Marinkovića vidi kao zalog za budućnost.
“Vanja je jedan od najvećih talenata u Evropi. Poznajem ga dugo. Dolazi iz Partizanovog košarkaškog programa, koji je stvorio i Bogdana Bogdanovića. Znamo svi da i mnogi drugi NBA igrači dolaze iz Partizana. Verujem da je Vanja spreman za NBA. Jako je dobar šuter, poznaje košarku i ima visoku košarkašku inteligenciju“, izjavio je Divac.

Vanja sa Partizanom ima ugovor na još godinu dana, a za njega je najveće interesovanje poslednjih dana pokazao Olimpijakos. Šuškalo se da su klubovi blizu dogovora oko transfera, a da Marinkovićeva klauzula ne prelazi 200.000 evropskih novčanica.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara