Dinamik i Novi Pazar gledaju ka Užicu i nadaju se ABA 2 ligi

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.01.20. | 08:51

Zbog zamršene situacije u prvom i drugom rangu na Jadranu još uvek se ne zna koliko će tačno timova obezbediti učešće u regionalnoj ligi naredne sezone

Deluje da Košarkaška liga Srbije odavno nije bila zanimljivija. U samom vrhu tabele vodi se ozbiljna borba za titulu između Borca i Slobode, a ona je začinjena bitkom za plasman u ABA 2 ligu. Na drugom kraju tabele, gotovo pola timova ne može mirno da spava, pošto još uvek nije obezbedilo opstanak i sve govori da nas i večeras očekuju velika uzbuđenja na parketima širom naše zemlje.

Prvo, valja razrešiti dilemu oko toga šta koje mesto donosi na tabeli. Po pravilu, prva dva tima odlaze u ABA 2 ligu, što će se, recimo, i desiti ukoliko Borac obezbedi plasman u ABA ligu, a istovremeno Mega bude poslednja u istoj. Ako se pak desi Čačani ne obezbede plasman u prvi rang, a Ružičasti ispadnu, onda u drugi rang na Jadranu ide samo prvoplasirana ekipa, dok se istovremeno može desiti da čak tri kluba odu među kvalitetne timove sa prostora bivše Jugoslavije, ukoliko Beograđani uspeju da se "iščupaju" sa poslednjeg mesta u ABA ligi.

Izabrane vesti

Istovremeno, to znači da tumbanja mora da bude i na dnu tabele. Svi „davljenici“ priželjkivaće da Borac izbori plasman u ABA 2 ligu, a da pritom Mega ne ispadne, jer bi to značilo da u niži rang ide samo poslednji. Po normalnom stanju, u Drugu mušku ligu se sele dva kluba, dok u najgorem slučaju dole mogu poslednja tri, ako beogradski tim ispadne, a Borac propusti šansu da se plasira u ABA ligu.

Iako će večerašnji program gotovo u potpunosti biti posvećen duelu u Užicu gde se sastaju domaća Sloboda i Borac iz Čačka, moramo naglasiti da su na programu još dva izuzetno zanimljiva i važna duela. U prvom od njih će se na jugozapadu Srbije sastati Novi Pazar i Vršac, gde će domaćin tražiti zlata vredne bodove, kojima bi se eventualno priključio gornjem delu tabele (18.00).

Pazarci ponovo ne mogu da se pohvale dobrom formom, pošto taman što su vezali četiri pobede, sada ponovo imaju dva neuspeha u nizu. Prvi je došao protiv Napretka u Aleksincu, a na sve se nadovezao i poraz protiv Dinamika u ABA 2 ligi, kojim su gotovo sigurno ispali iz borbe za plasman u plej-of, iako do kraja ima još vremena da sve zakuvaju.

U prvom delu sezone su protiv Vršca ostvarili izuzetno laku pobedu na gostujućem terenu uz odlične role Koraća koji je ubacio 25 poena, te Todorovića koji je izbrojao do 23. Domaći su svakako favoriti i večeras, posebno zbog činjenice da goste muče povrede, kao i brojna odsustva.

Sat vremena kasnije na Novom Beogradu gledaćemo okršaj Dinamika sa Dunavom, koji je u prethodnom kolu došao do izuzetno važne pobede u borbi za opstanak, koja ih je istovremeno približila jednom od mesta koje vodi u Superligu. Stoga će večeras pokušati dana krilima toga dođu do novih bodova (19.00).

Naravno, neće to biti nimalo lak zadatak, jer je tim Mira Alilovića trenutno jedan od najboljih kada je reč o domaćem šampionatu, tik iza Borca i Slobode. Narandžasti se nakon pobede protiv Pazaraca sasvim dobro kotiraju i u ABA 2 ligi, te da nije bilo nekih iznenađujućih poraza u drugom rangu, sada bi se sigurno ozbiljno borili i za plasman u plej-of.

Bilo kako bilo, Dorćolci će pred sobom večeras imati samo jedan cilj, a to je pobeda, koja bi ih ukombinovano sa porazom Slobode u derbiju protiv Borca približila drugom mestu na samo dva koraka. Sa druge strane, Dunavu bi to bila sedma pobeda, kojom bi se umnogome rasteretio kada je borba za opstanak u pitanju.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE - 16. KOLO

Petak
Vojvodina - Napredak JKP Aleksinac 79:75
/Simović 20 (7sk), Latifagić 18, Radulović 15 - Raičević D. 16, Raičević N. 14/

Subota
OKK Beograd - Kolubara 98:84
/Miljenović 20 (10as), Popović 18, Jovičić 17 (7sk) - Pen 32 (8sk), Simić 17, Vuletić 15 (8sk)/

Tamiš - Mladost Zemun 82:83
/Rouds 17, Nikolić 17 (6as) - Taker 22 (9sk), Mijailović 14/

Metalac Valjevo - Zlatibor Čajetina 90:85
/Anđušić, Vojinović 21, Vasić 13 (7as) - Popović 20 (12as), Papić 16, Vorkapić 13/

Nedelja
18.00: (1,20) Novi Pazar (19,0) Vršac (5,00)
18.00: (1,80) Sloboda Užice (14,5) Borac (2,15)
19.00: (1,85) Dinamik (hendikep -17,5) Dunav Stari Banovci (1,85)

Foto: ABA 2 liga (KK Dynamic VIP PAY, KK Novi Pazar / Senad Župljanin)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara