Denver pobedio u utakmici koju je bilo vrlo teško igrati

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 23:58

Jedan od najtužnijih mečeva u istoriji NBA lige, bez sumnje

Mnogi su se pitali zašto su uopšte i igrali Denver i Hjuston, zašto ovaj meč nije odložen posle vesti da je Kobi Brajant preminuo, a sam meč je protekao u tužnoj atmosferi. Publika je plakala, cela dvorana se oprostila od legende Brajanta. U svemu tome nije bilo lako ni igračima, nije bilo lako nikome. Ali, kada je već odlučeno da se igra, jer je vest stigla neposredno pred početak utakmice, odigrana je, a kao bolji je izašao Denver rezultatom 117:110.

Nikola Jokić je upisao tripl-dabl u ovoj utakmici, bio je najbolji igač svog tima, a utakmicu je završio sa skorom od 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Jokić je šutirao 9/18 iz igre, a imao je i dve ukradene lopte. Pored njega odličan je bio Džeremi Grent sa 25 poena, a po 17 su dodali Majkl Porter i Monte Moris.

Izabrane vesti

Kod Hjustona je Vestbruk bio najbolji sa 32 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a imao je i dve ukradene lopte.

Hjuston se u svemu tome bolje snašao i dobio je prvu četvrtinu sa 36:27. Nekako su izgledali i jedni i drugi da bi najradije da ne igraju utakmicu.

Nikome se ne igra košarka, neka ide vreme... (VIDEO)

Gordon i Meklmor su Rokitse vodili do prednosti, a u meču u kom Džamal Mari, Pol Milsap i Mejson Plamli nisu igrali, Jokić je morao da preuze odgovornost i vodio je Nagetse sa 15 poena u prvom poluvremenu. Na završetku prvog dela Hjuston je vodio s 59:57, a treba istaći da Džejms Harden nije igrao na ovom meču.

U drugom poluvremenu je Rasel Vestbruk pojačao ritam i krenuo da igra ono njegovo. Lopta je išla njemu u ruke, a on je besomučno iz napada u napad igrao praktično sam i napadao protivnički koš najviše šutevima sa poludistance.

Konstantno je to bila utakmica u kojoj nijedan od dva tima nije uspevao previše da se odlepi, pa zato i ne čudi što se u poslednju četvrtinu ušlo sa poenom prednosti za Denver. 

Na kraju je Denver i slavio, ali večeras nikome nije bilo do košarke.

NBA - REZULTATI

Nedelja

Denver - Hjuston 117:110
/Jokić24 - Vestbruk 32/

22.00: San Antonio - Toronto

Ponedeljak

00.00: Atlanta - Vašington
00.00: Memfis - Finiks
00.00: Nju Orelans - Boston
00.00: Njujork Niks - Bruklin
00.00: Orlando - Los Anđeles Klipers
03.00: Portland - Indijana

TABELE

Istočna konferencija

Zapadna konferencija

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara