Dejan Bodiroga (©MN Press)
Dejan Bodiroga (©MN Press)

Dejan Bodiroga postaje novi predsednik Evrolige!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 15:17

Ekskluzivna informacija Mozzart Sporta od 20. maja dobija zvaničnu potvrdu

Dejan Bodiroga postaće novi predsednik Evrolige!

Nedugo pošto je Bord potvrdio rastanak sa Đordijem Bertomeuom stiže vest da proslavljeni srpski košarkaš preuzima jednu od rukovodećih funkcija u organizaciji. Ekskluzivna informacija Mozzart Sporta od 20. maja, odnosno iz dana Fajnal fora u Beogradu trebalo bi da dobije zvaničnu potvrdu u petak.

Izabrane vesti

Bodiroga će, kako navodi renomirani sajt Eurohoops, na sastanku akcionalara u petak biti predložen za predsednika Evrolige na novostvorenoj funkciji, dok je Maršal Glikman, bivši konsultant Evrolige, kandidat za privremenog izvršnog direktora umesto Đordija Bertomeua.

Kako su objavili specijalizovani košarkaški portali, Bertomeu će zadržati savetodavnu funkciju tokom uvodnih nekoliko meseci rada nove uprave. Na sastanku akcionara bilo je određenih neslaganja, pogotovo od strane španskih i turskih klubova koji su bili za Bertomeuov ostanak. Ipak, većina od šest klubova ostala je protiv toga i ostalo je bilo da se izabere njegov naslednik.

Kod vlasnika Evrolige postoji već neko vreme mišljenje da bi proslavljeni as trebalo da preuzme jednu od vodećih funkcija, da je prava osoba za veliku transformaciju organizacije, što će se za tri dana definitivno preliti u realnost. Takođe, mnogi smatraju da bi Bodiroga, kao ličnost od integriteta, koji nikad nije vukao ishitrene poteze, već je odlučivao razložno, ne rušeći mostove iza sebe, mogao da bude glavna spona u približavanju različitih mišljenja klubova. Jer osim što tečno govori engleski, italijanski i španski (služi se i grčkim jezikom), odlično razume i mentalitet zemalja iz kojih dolazi nemali broj klubova u Evroligi. A, to je sada i te kako potrebno kako bi se stavila tačka na višegodišnji sukob sa Fibom.


tagovi

Dejan BodirogaEvroligaĐordi Bertomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara