Lester krenuo po Lalanu, Rodžers je ključ

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.02.20. | 18:37

Engleski vezista na leto napušta Enfild

Čim je Liverpul dao zeleno svetlo Adamu Lalani da na leto može da promeni sredinu, krenule su spekulacije oko toga gde bi mogao da završi. Nekoliko ekipa iz Premijer lige pokazalo je interesovanje za engleskog fudbalera, a najozbiljniji kandidat je Lester. Na King Pauer stadionu smatraju da im je neophodno pojačanje na krilnoj poziciji, a veruju da bi eventualnim učešćem u Ligi šampiona naredne sezone mogli da ubede 31-godišnjeg vezistu da im se priključi.

Prema saznanjima Skaj sporta, Lisice su već kontaktirale Lalanu i njegove menadžere. Što je dozvoljeno usled saznanja da mu na leto ističe ugovor (Crveni mu ne nude novi), pa je slobodan da neometano pregovara o budućnosti.

Izabrane vesti

Prednost u pregovorima sa Lalanom u odnosu na konkurente Lester vidi u treneru Brendanu Rodžersu. Upravo je sadašnji šef stručnog štaba Lestera doveo Lalanu u Liverpul iz Sautemptona 2014. za 31.000.000 evra. Adamu ugovor ističe na leto, pa realno deluje scenario po kom bi ponovo sarađivao sa Rodžersom.

Lester želi pojačanje na poziciji krila uoči početka naredne sezone, u kojoj bi, sva je prilika, trebalo da igra u Ligi šampiona. Pogotovo posle odluke UEFA da suspenduje Mančester Siti, a kako su Lisice trenutno na trećoj poziciji sa devet bodova više u odnosu na Čelsi, blizu su cilja,

Moglo bi učešće u Ligi šampiona da bude presudno za Lalanu, koji se uželeo fudbala, s obzirom da ne dobija mnogo prostora ove sezone kod Jirgena Klopa. Šansu je dobio na svega 13 utakmica - uglavnom ulazio sa klupe - i postigao jedan gol, ali vrlo važan u duelu sa Mančester junajtedom, koji je spasio Redse od poraza na Old Trafordu (1:1).

Problemi sa povredama usporili su karijeru momka koji pokriva pozicije krila i ofanzivnog veziste. Proteklih sezona mučio se sa preponama i zadnjom ložom, pa je zbog toga često propuštao mečeve, te nikako nije uspevao da uhvati kontinuitet. No, i dalje ga cene. Osim Lestera, pominje se da ga žele Arsenal i njegov prethodni klub, Sautempton. S tim da nijedan od njih nema tako snažnog aduta u pregovorima kao što je Brendan Rodžers.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara