Čović: Prema Partizanu smo bili humani! Crna Gora jeste mala, ali i takva može da izdvoji više para od Zvezde

Vreme čitanja: 5min | uto. 09.04.19. | 13:04

“Sada igramo protiv ubedljivo najskupljeg tima, kluba koji je državni projekat korporativne organizacije“, rekao je predsednik Crvene zvezde, govoreći i o brojnim drugim temama

Polufinalna prašina taman je počela da se sleže, a već kreću pripreme za finale u kojem će snage odmeriti Crvena zvezda i Budućnost. Repriza prošlogodišnjeg finala za prvog čoveka Crvene zvezde Nebojšu Čovića predstavlja pravi momenat za revanš Budućnosti i povratak u Evroligu. Da bi se to i dogodilo ekipa mora da pokaže svoj kvalitet i da je bolja u ovom trenutku od aktuelnog šampiona. 

Čović je na konferenciji za štampu organizovanoj u klupskim prostorijama na Malom Kalemegdanu govorio o finalu, duelima s Partizanom, prošlogodišnjoj borbi za titulu na Jadranu, ali i mnogim drugim stvarima...
"Finalna serija je poslednji korak ka cilju, a to je osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu. To nije samo klupski, već i interes kompletne srpske košarke - da ima predstavnika u Evroligi. To je interes cele Republike Srbije i zato nam je neophodna i pomoć države u poslu koji je ispred nas. Susrešćemo se sa klubom koji je državni projekat korporativne organizacije", rekao je Čović novinarima u Beogradu, a prenosi agencija Beta.

Izabrane vesti

Podsetio je prvi čovek Crvene zvezde na dešavanja iz prošlogodišnje finalne serije i ukazao da je podrška navijača potrebnija nego ikad ranije.
"Svi dobro znate šta se događalo prošle godine. Zato pozivam navijače da maksimalno ispunimo Pionir, u što većem broju. Da to bude u okvirima fer-pleja i korektnog navijanja. Verujem da će finale proteći u najboljem mogućem redu i da će sve biti apsolutno regularno. Prošle godine smo dobro naučili lekciju. Kontrolisaćemo i pratiti sve što se bude dešavalo. Verujem da će sve biti u redu. Imamo veoma loše iskustvo iz prošle sezone, ali nije bilo Bog zna šta ni ove".

Regland imao intervenciju na kolenu, možda bude spreman za Podgoricu

Vest da je utakmica futsal reprezentacije Srbije protiv Brazila zakazana za petak ipak pomerena iz dvorane Aleksandar Nikolić u Štark Arenu izazvala je pozitivnu reakciju kod navijača, ali je Čović imao određene zamerke...
"Bilo je određenih nesporazuma oko hale. Izgleda da nas nisu baš planirali da budemo u finalu. Ali, dogodi se uvek onako kako treba", rekao je Čović i otkrio da je iz plana dvorane Aleksandar Nikolić obrisan i rukometni okršaj Srbije i Hrvatske (četvrtak) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo:
"Obe su izmeštene u Arenu na čemu sam zahvalan predsedniku države i ljudima iz grada, kao i na razumevanju FSS-a i RSS-a. Uradićemo posao tamo gde treniramo, gde je naša kuća i gde smo tokom cele godine igrali utakmice. Imamo prednost domaćeg terena i maksimalno ćemo je koristiti".

Čović je poručio da gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulazak u dvoranu, u skladu sa propozicijama ABA lige. Kako je poručeno, prošle godine je u Podgorici pretučen navijač Crvene zvezde koji je na utakmicu vodio unučad, iako je imao samo šal kao klupsko obeležje.

On je poručio da mu je žao što večiti derbi sa Partizanom u polufinalu nije zapravo bio okršaj za titulu.
"Polufinalna serija je bila finale pre finala. Nemamo ni vremena ni prostora da budemo u euforiji. Žao mi je što to stvarno nije bilo finale, ali šta da radimo... Srbija kao zemlja košarke ima najkvalitetnije košarkaške klubove, tu ne isključujem Partizan i mnoge druge klubove, što se pokazalo kroz prvu ABA ligu, gde su i FMP i Mega ostvarili rezultate sa izuzetno mladim timovima, ali i u drugoj ABA ligi".

Čović je rekao da ove sezone nije želeo da drži veliki broj konferencija za štampu, a zamerio je pojedinima što su klupska saopštenja etiketirali kao lična.
"U pojedinim medijima bilo prezentirano da su to moja saopštenja. Zvezda nije organizovana na način jednog čoveka, ima svoju strukturu i u njoj mora da se zna šta je kome posao i ko šta mora da radi. Menadžment Zvezde je odradio veliki posao, kao i prethodnih godina. Ubuduće kada bude bilo objava, nije korektno da se ona povezuju za jedno ime jer Zvezda nije Čović, već ona ima jasnu hijerarhiju i strukturu organizacije".

Prvi čovek Crvene zvezde osudio je incident uoči početka majstorice polufinala, kada je došlo do tuče nekoliko gledalaca u prvim redovima, među kojima je bio i jedan poznati televizijski voditelj...
"Osuđujem incident i ne podržavam takvo ponašanje. Ostalo sleduje onako kako sleduje, zakon i ostale mere. To nije uticalo na pobedu Zvezde. To nije glavna vest. Time vi (mediji) stimulišete nasilje. Glavna vest je sport, odlično ponašanje igrača, stručnih štabova, njihovi prijateljski odnosi u onako nabijenoj tenziji koja postoji od kad Zvezda i Partizan igraju. Nikakav propust u organizaciji Zvezde i obezbeđenja nije postojao".

Zvezda: Ulaznice za Budućnost u kompletima

Vratio se Čović i na pomenutu majstoricu i analizirao je iz sportskog ugla.
"Odlično. Uspeli smo da uradimo veliki posao na psihološkom planu. Izvanredno odigrana utakmica. Nadam se da nam je to dalo novu energiju za ono što nas čeka u finalu. Neće biti lako, ali dobro smo zapamtili sve. Čestitam stručnom štabu i igračima. Čak smo u poslednja četiri minuta imali i faktor humanosti. Da vas ne podsećam na tajm-aute šta da radimo sa 'stokom' kad je 30 razlike. Mi tako nikad nećemo raditi. Ništa nije crno-belo na svetu i sada je u koloru"

Na pitanje da li ishod finalne serije zavisi od igrača ili spoljnih faktora odgovorio je:
"Najviše zavisi od toga kako budemo igrali. Veoma mnogo zavisi od podrške navijača. Ona je bila izvanredna, Zvezda je pokazala da ima ubedljivo najbolje navijače i očekujem da prevaziđu sebe. Teren je ipak teren, tu treba pokazati, a drugačije je kada imaš dopunsku energiju navijača. Igramo protiv ubedljivo najskupljeg tima. Crna Gora jeste mala, ali i tako mala može da izdvoji mnogo više para nego Crvena zvezda".

Ističe da su prve dve utakmice u seriji najvažnije i da prošlosezonski neuspeh u finalu ne može da se svede na krivicu jednog čoveka.
"Na kraju se to svelo ko nam je kriv kada smo imali Lesora. Može sve da bude ovako i onako, ali igrači i treneri moraju na kraju da odluče o nekim stvarima. Svi koji su na toj ploči odlučuju, a to nisu samo igrači i treneri, tu je i zapisnički sto".

Foto: Star Sport


tagovi

Nebojša Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara