Čović: Na prljave akcije morala da usledi reakcija

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 23:09

Znam šta je bilo pripremljeno kao provokacija, žao mi je i izvinjavam se javnosti zbog onoga što se na početku dogodilo, poručio prvi čovek crveno-belih

Prvom čoveku Crvene zvezde Nebojši Čoviću pao je veliki kamen sa srca. Crveno-beli su dobili majstoricu protiv Budućnosti, uzvratili na prošlosezonski poraz i vratili se u Evroligu. Na pitanje koliko je iskustvo iz prošlogodišnjeg finala značilo za pripremu odlučujućih utakmica ove sezone kazao je:
"Ne bih se vraćao na prošlu godinu. Tada nas je od ovakvog rezultata delila jedna nesrećna lopta. Da ne analiziram sve ono drugo što je išlo uz to", započeo je Čović, a onda se osvrnuo na dešavanja pred početak utakmice i gotovo jednočasovno kašnjenje početka meča. "To što se dešavalo na početku utakmice je nešto zbog čega sam jako brinuo. Na prljave akcije koje su se događale u Podgorici morala je da usledi reakcija. Nemam nameru da večeras pričam o tome. I da to apsolviramo... Mislim da je atmosfera bila fantastična. Znam šta je bilo pripremljeno kao provokacija, žao mi je i izvinjavam se javnosti zbog onoga što se na početku dogodilo. Ne bih sad da govorim o tome kako su igrači izlazili na teren i kako su pojedinci koji su zaduženi za obezbeđenje, a nisu iz Crvene zvezde... Ali ne bih sada o tome. Najvažnije da smo došli do cilja, da smo izdržali maltene zatvorski režim od utorka do subote u Podgorici". 

Da li bi incidenti bili izbegnuti da Jasmin Repeša nije onako reagovao posle druge utakmice u Beogradu?
"Meni je smešno da pričam o trenerima. Sa mojim iskustvom od 52 godine radio sam sa skoro svim vrhunskim stručnjacima. Nikada nije dobro kada izgube sa velikom razlikom da alibi traže u nekakvim pričama. Mislim da se tada zakuvala čorba. Tada je usledilo i jedno zanimljivo saopštenje. Crvena zvezda se ni na prvoj, ni na drugoj ni na ovoj utakmici u Beogradu nije bavila organizacijom vređanja, pravljenjem transparenata, vređanjem porodice i tako dalje. Ali zapamtite, apsolutno nikada. Ti što mene nabeđuju polaze od sebe. Videli smo kako funkcionišu. Danas smo se bavili time da sprečimo reakciju naših navijača posle onoga u Podgorici"

Izabrane vesti

Na kraju i čestitke...
"Čestitam stručnom štabu, igračima, upravi, menadžementu. Istrajali smo u ovome, izdigli smo se iznad svega. Onako kako priliči Beogradu i Srbiji", završio je Čović. 

Foto: MN Press


tagovi

ABA ligaNebojša Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara