BRUTALNO! Orlići u četvrtfinalu posle pobede od 72 razlike!!!

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.08.18. | 19:59

Strašna partija juniorske reprezentacije Srbije

Juče su na srpski Orlići na jedvite jade posle produžetaka slomili Crnu Goru, ali su danas pokazali punu moć u osmini finala.

Izabranici Aleksandra Bućana su odigrali partiju iz snova na EP u Letoniji i pobedom od 72 poena razlike (!) nad Ukrajinom se plasirali u četvrtfinale - 121:49.

Izabrane vesti

Šta reći o utakmici koja se završi 72 razlike u korist jednog rivala? Srbija je protiv Ukrajinaca dominirala od prvog minuta, na poluvremenu već vodila 24 razlike. Kada se pomislilo da će Orlići povući ručnu protiv nokautiranog rivala, usledila je demonstracija sile u drugom poluvremenu! Treću četvrtinu su dobili 20 poena razlike, a četvrtu neverovatnim rezultatom 33:5.

Srbija je  za tri poena šutirala brutalnih 60 odsto, za dva poena je imala isti procenat. Sa linije penala je imala 20/23! Srbija je imala čak 51 skok naspram 24 Ukrajine. U asistencijama je bilo 27:9, u ukradenim loptama 16:9... Bukvalno savršena partija.

Po običaju su se istakli Marko Pecarski i Filip Petrušev. Partizanov centar je ubacio 23 poena uz devet skokova, Petrušev je ubacio 25 poena, a sjajnu partiju je pružilo novo Zvezdino pojačanje Zoran Paunović sa 23 poena uz šut iz igre 10/11.

Srbija u četvrtfinalu ide na Nemačku, koja je nešto kasnije savladala vršnjake iz Hrvatske rezultatom 73:60.

(FOTO: FIBA)


tagovi

Marko PecarskiFilip Petruševjuniorska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara