Jago dos Santos i Bruno Kaboklo (©FIBA)
Jago dos Santos i Bruno Kaboklo (©FIBA)

Brazil na pogon večitih: Jago i Kaboklo zablistali na startu kvalifikacija

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.02.24. | 03:46

Košarkaši večitih beogradskih rivala predvodili svoju zemlju do blistave pobede nad Paragvajem

U klupskoj košarci jedan drugome su najveći rivali, ali to ne sprečava Jaga dos Santosa i Bruna Kabokla da sarađuju u reprezentaciji. Naprotiv, košarkaši beogradskih večitih udruženim snagama predvodili su Brazil do vrlo uspešnog starta kvalifikacija za plasman na prvenstvo Amerike.

Brazil je pred svojim navijačima deklasirao slabašni Paragvaj (108:43), a upravo su Jago i Kaboklo bili među najzaslužnijima za ubedljiv trijumf.

Izabrane vesti

Plejmejker crveno-belih završio je utakmicu kao njen najefikasniji pojedinac. Dos Santos je postigao 22 poena, doduše, uz sasvim solidan procenat šuta (8/17 iz igre, odnosno 6/15 za tri), a pride je upisao i po pet asistencija i skokova za 25 minuta na parketu.

Kaboklo je s druge strane bio nadomak dabl-dabl učinka. Centar Partizan Mozzart Beta ubacio je 12 poena, a zabeležio je i devet skokova i četiri asistencije, sve to za 18 minuta u igri. Pored pomenutog dvojca, u redovima Brazila istakao se još Lukas Dijas, košarkaš brazilske Franke, koji je za 19 minuta upisao 16 poena i dva skoka.

Pre nego što se vrate klupskim obavezama, Jago i Kaboklo odigraće još jednu reprezentativnu utakmicu. Za tri dana gostovaće istom rivalu. U grupi sa pomenute dve zemlje još su Urugvaj i Panama.



tagovi

Jago dos SantosBruno Kaboklokošarkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara