Dejan Mijatović (©ABA liga – Borac Mozzart / Duško Radišić)
Dejan Mijatović (©ABA liga – Borac Mozzart / Duško Radišić)

Borac Mozzart spreman za utakmice sezone: Helios zbog jedne lopte nije u ABA ligi, presudiće bolja odbrana

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.04.23. | 08:47

"Moramo pametno tražiti tačke gde ćemo napadati Helios. Prva utakmica igra se u Čačku, što za nas ima veliki značaj", kaže Dejan Mijatović

Posle herojski izvojevane pobede u Podgorici čime je izbegnuto direktno ispadanje iz ABA lige, košarkaše Borca Mozzart čekaju najvažnije utakmice sezone - u baražu za opstanak u elitnom regionalnom društvu.

Borac Mozzart na svom terenu od 18 časova dočekuje Helios, koji je u ABA 2 ligi izgubio samo dve utakmice - jednu u ligaškom delu, onda i finale gde je bio izraziti favorit protiv Krke pošto se završni turnir igrao u Domžalama. Sve je stalo u jedno promašeno polaganje Ostina Luka, kome je na put slave stala odbrana Krke pošto je lopta taman za toliko promenila smer da duel ode u produžetak gde je tim iz Novog Mesta odneo trijumf.

Izabrane vesti

Sada košarkaši Borca Mozzart žele da na talasu odličnih izdanja protiv Crvene zvezde u Čačku i Budućnosti u Podgorici nastave da idu uzlaznom putanjom i drugu godinu zaredom overi opstanak. Trener čačanske ekipe, Dejan Džoli Mijatović, smatra da njegov tim mora da ima pristup baš onakav kakav je imao u Podgorici, kada je zabeležio jednu od najvažnijih pobeda u novijoj klupskoj istoriji.

"U Podgorici smo napravili značajan korak, jer smo uspeli da izbegnemo direktno ispadanje iz takmičenja. Bili smo na najtežem mogućem ispitu, tako da čestitam momcima na obavljenom poslu. Ali moramo da arhiviramo Budućnost, jer nam sledi baraž, tako da glavni posao tek kreće. Pristup koji smo imali u Podgorici moramo da preslikamo na duel u Čačku, jer samo tako možemo do novog podviga", kaže Mijatović.

O Heliosu Džoli Mijatović govori u superlativu.

"U utorak nas očekuje prva utakmica protiv Heliosa. To je ekipa koja je, uz Krku, dominirala ABA 2 ligom. Helios je zasluženo igrao finale, u kom je jedna lopta sve odlučila. Ne bi bilo nezasluženo da je Helios slavio, bio je zaista sjajan. Reč je o odličnom timu, atletski je vrlo snažan, a ima odličnu spoljnu liniju. Igra brzo i odlučno u tranziciji".

Naravno, šef struke Borac Mozzarta spremio je taktiku za sledećeg rivala.

"Prvenstveno nas očekuje rad u odbrani. A, što se tiče napada, moramo biti veoma disciplinovani. Moramo pametno tražiti tačke gde ćemo napadati Helios. Prva utakmica igra se u Čačku, što za nas ima veliki značaj. Tako da smo veoma usmereni na meč, a tokom svih 40 minuta koncentracija mora biti na visokom nivou".

Razume se, pomoć čačanske publike biće od velike važnosti.

"Nadam se da će Čačani doći, jer nam je potrebna njihova podrška. Želimo da zajedničkim snagama napravimo još jedan korak. Voleo bih da hala bude puna. Publika nas je nosila na utakmici sa Crvenom zvezdom, a očekujem da će atmosfera ponovo biti odlična", zaključio je Dejan Mijatović.

Kako je najavljeno iz kluba, karte će se prodavati tokom dana od 12 do 18 časova, cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara, a važiće i sezonske karte. Deca do navršenih 15 godina mogu ući na utakmicu besplatno.

ABA LIGA - BARAŽ

Utorak:

18.00: Borac Mozzart - Helios

Petak:

20.00: Helios - Borac Mozzart

2. maj, eventualna majstorica:

18.00: Borac Mozzart - Helios


tagovi

Dejan MijatovićBorac MozzartKK Borac ČačakHeliosABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara