Nikola Mirotić
Nikola Mirotić

BOMBA: Mirotić u Barseloni!

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 21:17

Neverovatan uspeh Katalonaca

Kako se sve brzo promenilo! Prvo se javio lokalni Mundo Deportivo, pisao je samo o ambicioznoj ideji Barselone. Katalonci su naime ozbiljno počeli da ispituju mogućnost da za sledeću sezonu dovedu Crnogorca sa španskim pasošem Nikolu Mirotića.

Išla je informacija uz veliku ogradu, jer iako Mirotiću ističe ugovor sa Milvokijem, a 1. jula u NBA ligi počinje prelazni rok za slobodne igrače, 208 centimetara visoki krilni centar iza sebe ima sasvim solidnu sezonu (15,2 poena i 7,4 skoka po meču) i kako je u najboljim igračkim godinama (28) verovatno će dobiti ponudu da ostane “preko bare“. Ako bi ona i stigla, bez obzira na ime kluba, Barselona bi verovatno ostala kratkih rukava, pošto je Mirotićeva bruto plata u Milvokiju iznosila čak 12.500.000 evra. Blaugrana tome ne može ni da priđe.

Izabrane vesti

Može dakle samo da se nada da se Mirotić posle pet godina zasitio NBA lige, a to je ipak malo verovatna opcija. Međutim, nada poslednja umire, pa Barsa čeka, čekaju i navijači... Ni nekoliko sati i - dočekaše!

Šams Čaranija sa sajta Atletik, a treba istaću da u Americi nema mnogo spekulacija, tamo se vesti uglavnom objavljuju uglavnom kad je sve već završeno, tvrdi da je Mirotić već izabrao Barselonu!

Začuđujuće, s obzirom da je u NBA ligi verovatno mogao da dobije višegodišnji ugovor na 40.000.000 ili 50.000.000 dolara. Juta je navodno bila spremna da mu za tri sezone da 45.000.000. Interesovao se i Dalas. Doduše, morao bi  Mirotić da bude strpljiv. Tradicija u NBA ligi je da se u prvim danima prelaznog roka prvo rešavaju ugovori onih najvećih zvezda. Mirotić bi se načekao dok dođe red na njega. 

Ali sigurno nije zbog toga. Morao je tu da bude neki drugi razlog. Ni izbliza toliki novac neće dobiti u Barseloni. A baš tamo ide Nikola Mirotić. Strašno pojačanje za Blaugranu. Obećanja uprave da je cilj za sledeću sezonu da se oformi ekipa koja će osvojiti sve sad dobijaju na težini. Posebno imajući u vidu da Mirotić sigurno neće biti jedini novajlija.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara