Bokan lično po Čoviću: On podstiče atmosferu linča

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.19. | 18:05

Oglasio se i predsednik Budućnosti

Posle Crvene zvezde oglasila se i Budućnost. I to njen predsednik Dragan Bokan čije je saopštenje objavljeno na sajtu podgoričkog kluba.

Saopštenje prenosimo u celosti uz napomenu: zbog visoke tenzije i previše ličnog obraćanja zabranićemo komentare na ovu vest jer smatramo da nikako ne bi doprineli konstruktivnoj raspravi, već bi samo dodatno podgrejalo ionako vrelu atmosferu.
"Imajući u vidu da se od početka plej-ofa nisam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću izneti stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađem u susret brojnim zahtevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje. Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gde se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima", navodi se na početku Bokanovog saopštenja.

Izabrane vesti

On je podsetio da Čovića i njegovu porodicu poznaje niz godina, a da predsednik Zvezde podstiče i učestvuje u skandiranju protiv njega.
"Na žalost, pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza naše klupe, zaduženih za vređanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje, guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od strane Nebojše Čovića. To je izazvalo nevericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva. Želim da razumem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj meri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije - egzistencija njega i njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene zvezde, upravlja njima motivisan ličnim ciljevima", rekao je Bokan.

"Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović obratili smo se ABA ligi, smatrajući da je u velikoj meri i ona odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju, time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nisu adekvatno kažnjeni. To se ne sme tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsednika klubova".

Predsednik Budućnosti smatra i da je u susret utakmici koja se očekuje u Podgorici njegov klub suočen sa velikom tenzijom.
"Atmosfera je naelektrisana, ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u Pioniru su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici, jer su navijači Budućnosti veoma iziritirani. Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne sme manipulisati jedan čovek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost je više od toga. O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasedanja Skupštine ABA lige", zaključio je Dragan Bokan.

Foto: MN Press


tagovi

Dragan BokanNebojša Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara