"Lazme"
"Lazme"

Bivši Partizanovi košarkaši vojevali rat u Turskoj: Lazme pogurao Efes u finale pobedom nad Veličkovićevim Trabzonom!

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.06.15. | 20:22

Dženings trojkom prelomio meč na pola minuta do kraja

LazmePrvi finalista plej-ofa u Turskoj je Anadolu Efes. Tim koji sa klupe vodi Dušan Ivković ubedljivo je savladao Trabzon (3:0 u seriji) i tako ekspresno pronašao svoje mesto u borbi za titulu. Na kraju 54:59 (14:8, 15:16, 8:22, 17:13) za goste, uz odličnu igru bivših košarkaša Partizana Stefona Lazmea i Nenada Krstića. Kod domaćina jedan od boljih je bio Novica Veličković.

Imao je priliku Trabzon da smanji rezultat u seriji na 2:1, ali nekako nisu uspeli da se snađu. U utakmci koja nije bila baš previše atraktivna za gledanje, sa malo poena, bolje su se snašli košarkaši Dude Ivkovića. Prva četvrtina je putokaz za domaćina kako je trebalo da igra ceo meč. Dozvolio je Trabzon Efesu samo osam poena u prvoj deonici. Međutim, gosti su tokom meča došli do svoje igre i u neizvesnoj završnici stigli do pobede. 

Izabrane vesti

Jedan od ključnih momenata bio je kada je Met Džening pogodio trojku i odveo Efes na pet poena prednsoti, koje su sačuvali u penal završnici.

Pogonsko gorivo kluba iz Efesa bio je bivši košarkaš Partizana Stefon Lazme sa 24 poena, Nenad Krstić je dodao sedam, dok je kod gostiju jedan od najboljih bio Novica Veličković sa 14 ubačenih poena.

Efes u finalu čeka pobednika serije između Fenerbahčea i Karšijake u kojoj je trenutno nerešeno - 1:1.

(FOTO: Action images)

 

tagovi

TurskaTrabzonStefon LazmeNovica VeličkovićNenad KrstićEvropaDuda IvkovićAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara