"Omar Kuk predvodio Budućnost do pobede"
"Omar Kuk predvodio Budućnost do pobede"

Morača progutala Letonce, Bešiktaš pregazio oslabljenu Olimpiju!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.11.14. | 22:24

Omar Kuk predvodio je Budućnost sa 15 poena i čak 16 uspešnih dodavanja postavivši rekord Evrokupa po broju asistencija

Omar Kuk predvodio Budućnost do pobede

Podgoričani ostali u igri, oslabljeni Zmajčeki razbijeni u Stožicama! Budućnost je slavila u šestom kolu Evrokupa protiv letonskog Ventspilsa- 87:69 i na taj način povećala sebi šanse za prolaz u narednu rundu, dok je Olimpija koja je igrala bez četvorice prvotimaca bila lak zalogaj za turski Bešiktaš- 57:80, a mađarski Solnok ubedljivo je poražen na gostovanju Zenitu- 61:81.

Izabrane vesti

Podgoričani su stigli do važne pobede nad direktnim konkurentom za plasman u drugu rundu savladavši Ventspils u Morači- 87:69. Crnogorski šampioni dodali su gas u drugom poluvremenu i njihova pobeda na kraju bila je ubedljiva, a najefikasniji kod domaćina bili su Omar Kuk 15 poena i neverovatnih 16 asistencija i Čedomir Vitkovac koji je ubacio 13. Budućnost sada ima dve pobede iz četiri meča i deli treće mesto na tabeli sa večerašnjim rivalima, a Kuk je postao igrač sa najviše asistencija na jednoj utakmici u istoriji ovog takmičenja.

Preostala dva predstavnika ABA lige nisu imali mnogo razloga za radost. U derbiju grupe D Olimpija je na svom terenu poražena od Bešiktaša koji je tokom čitavih 40 minuta imao ubedljivu prednost u Stožicama i na kraju ubedljivo slavio- 80:57. Ljubljančani su u meč ušli desetkovani povredama i nisu mogli da računaju na Sasu Salina, Luku Rupnika, Dina Murića i Jaku Brodnika, te su odgovornost preuzeli Alen Omić koji je ubacio 16 poena i Marko Marinović koji je postigao dva manje, ali je s druge strane Kris Lofton sa 26 poena predvodio tim iz Istanbula do ubedljivog trijumfa. Slovenačka ekipa i dalje ima odlične izglede za plasman u narednu fazu s obzirom na to da drži drugu poziciju na tabeli sa četiri pobede i dva poraza, dok su Turci prvi sa pet trijumfa i samo jednim neuspehom.

Marko Marinović

Mađarski Solnok je prošao slično kao Ljubljančani i doživeo je brodolom na gostovanju Zenitu u Sankt Petersburgu. Ruski tim bio je više nego ubedljiv pošto je već na poluvremenu imao 19 poena prednosti što su do kraja meča bez problema sačuvali i naneli novi poraz Mađarima- 81:61. Domaći su do pobede došli zahvaljujući Volteru Hodžu koji je ubacio 20 poena i Kajlu Lendriju koji je zabeležio 14 pogodaka. Jedini dvocifren kod Solnoka bio je Peter Lorant sa 13 poena, dok je Stefan Sinovec upisao sedam. Mađarska ekipa ostaje na jednoj pobedi nakon šest kola i deli začelje tabele sa Rigom, a Rusi drže četvrtu poziciju sa tri pobede i tri neuspeha.

Evrokup, šesto kolo:

Lokomotiva Kubanj – Zjelona Gora 78:68
Paok – Karišjaka 74:79
Zenit – Solnok 81:61
Budućnost – Ventspils 87:69
Nimburk – Nansi 89:80
Riga – Himki 79:86
Asesoft – Krasni Oktobar 79:96
Hapoel – Banvit 78:82
Bamberg – Ređo Emilija 75:61
Strazbur – Bon 76:48
Kantu – Gran Kanarija 63:80
Lion – Artland 84:83
Ostende – Dižon 80:71
Sevilja – Oldenburg 68:59
Olimpija – Bešiktaš 57:80

sreda:

Pariz – Saragosa 90:87
Partizan – Lijetuvos Ritas 76:85
Virtus Roma – Šarloa 100:69

(FOTO: MN PRESS)


tagovi

Budućnost PodgoricaEvrokupEvropaOlimpijaOmar KukStefan Sinovec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara