Balkanski klasik sa izrazitim favoritom

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.19. | 09:54

Partizan dočekuje Cibonu večeras od 20 časova

Uvek kada su dueli srpskih i hrvatskih klubova u pitanju to je nešto posebno, mada se ovoga puta stiče utisak da Partizan ulazi u ovaj duel kao izraziti favorit. Crno-beli dočekuju Cibonu u takozvanom “balkanskom klasiku” u Štark Areni večeras od 20 časova. Sve osim (ubedljive) pobede crno-belih bilo bi veliko iznenađenje.

Partizan je vezao četiri pobede na poslednjih pet mečeva u ABA ligi, ušao je u ritam trijumfa, dolaze mu i malo lakše utakmice, a ova protiv Cibone na svom parketu spada u njih. Crno-beli imaju skor 7-3 i kasne dva trijumfa iza Budućnosti.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Cibona je u dobroj formi, ima tri pobede na poslednja četiri meča i tako raspoložena čeka ovo gostovanje gde realno nema prevelike šanse na gostovanju Parnom valjku.

Crno-beli su ušli u seriju utakmica kod kuće, imali su vremena malo i da odmore, da treniraju, tako da uprkos napornom gostovanju Krasnodaru u Evrokupu crno-beli čekaju relativno dobro raspoloženi ovaj duel.

Partizan je u seriji od sedam vezanih pobeda nad Cibonom u ABA ligi tako da će i ovoga puta imati ulogu velikog favorita, iako je u pitanju balkanski klasik. Cibona je poslednji put slavila protiv crno-belih u oktobru 2015. godine.

Prvi put posle finala 2009. godine, Partizan i Cibona će se sastati u Štark Areni.

Trener Partizana, Andrea Trinkijeri, pred ovaj duel istakao je da je ovo sudar ekipa koji imaju bogatu tradiciju i koje su ispisale brojne stranice istorije.
"Cibona je uvek bila i uvek će biti veliki sportski rival. Partizan i Cibona su popunili puno stranica u knjizi košarkaške istorije i to je dovoljno da ova utakmica bude veliki izazov za igrače, trenere i navijače", istakao je Trinkijeri.

Plejmejker Nemanja Gordić je rekao  da želi da crno-beli iskoriste utakmice koje slede na domaćem parketu.
"Očekuje nas zanimljiv duel protiv starog rivala. Cibona je ekipa koja može biti jako nezgodna, te mi zbog toga moramo da budemo maksimalno koncentrisani i u odbrani i u napadu. Za nas sledi serija utakmica na domaćem terenu i daćemo sve od sebe da tu situaciju iskoristimo na najbolji mogući način", istakao je Gordić.

Treba reći i da je Cibona sinoć oko 19 časova završila gostovanje Osijeku što je sigurno uticalo i na umor tima, posle toga je usledio i put do Beograda, pa Vukovi sa te strane mogu da imaju problem u fizičkoj spremi.

Trener Cibone Ivan Velić rekao je da Partizan ima širok roster i jak tim, te da njegova ekipa u ovom susretu nema zapravo šta da izgubi.
Partizan ove sezone stvara tim za velike stvari. Imaju velike ambicije, kako u ABA ligi tako i u Evrokupu. Imaju izuzetno jak i širok roster. Mi u toj utakmici stvarno nemamo šta da izgubimo. Idemo da se postavimo muški, da damo sve od sebe  i to je jedino što ću tražiti od svojih igrača. Pokušaćemo s nekim stvarima da iznenadimo Partizan,a  hoćemo li u tome uspeti to ćemo videti“, rekao je Velić.

Kako je Partizan objavio na svom zvaničnom sajtu, deca uzrasta do 14 godina, moći će besplatno da prisustvuju ovoj utakmici i to uz preuzetu besplatnu kartu u pratnji odraslih.

Sudije na ovoj utakmici biće Uroš Obrknežević, Milivoje Jovčić i Ivan Stefanović.

ABA LIGA - 11. KOLO

Subota
Mornar Bar - Mega Bemaks 85:68
/Markota 22 - Mesiček 19/

FMP Železnik - Budućnost Podgorica 89:79
/Radovanović 18 - Bamfort 18/

Nedelja
12.00: (1,60) Igokea (14,5) Primorska (2,55)

18.00: (6,00) Zadar (20,0) Crvena zvezda (1,15)
20.00: (1,15) Cedevita Olimpija (20,0) Krka (6,00)
20.00: (1,07) Partizan (25,0) Cibona (8,50)

Napomena: Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara