Argentinci isprašili i Francuze! Za titulu sa Španijom

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.19. | 15:51

Gaučosi nadigrali Trikolore u drugom polufinalu, Skola sa dve trojke stavio tačku

Veliki dan za Argentinu - Gaučosi su izborili plasman u finale Svetskog prvenstva i imaće šansu da učine ono što nisu uspeli protiv Jugoslavije u Indijanapolisu 2002. godine. Da postanu svetski šampioni po drugi put jer imaju titulu iz davne 1950. godine. Do takve prilike došli su posle pobede nad Francuskom - 80:66. Na kraju ispade da će u finalu igrati dve ekipe koje su našoj reprezentaciji presudile na ovom turniru.

Trikolori su eliminisali Sjedinjene Američke Države, a potom nisu stigli do finala. Posle Srbije i Francuzi su osetili koliko je Argentina nezgodna ekipa sa Kampacom i Skolom na čelu. Skola ima skoro 40 godina, ali je danas briljirao i sa dve trojke na kraju meča je stavio tačku na sva nadanja Trikolora. Kako dobro igraju Argentinci! Ponovo se videlo da ne igraju imena, već hemija, timski duh. A to ova južnoamerička ekipa i te kako ima.

Izabrane vesti

Luis Skola je apsolutni lider ekipe, a ovaj meč je završio sa 28 poena i 13 skokova. Gabrijel Dek je dao 13 poena, Fakundo Kampaco je dodao 12, a Luka Vildoza 10. Kod Francuza su sa po 16 datih poena najraspoloženiji bili Ntilikina i Evan Furnije.

Igrali su Argentinci vrlo agresivno u odbrani i to je bio ključ ove utakmice jer Francuzi praktično nisu uspevali da pronađu način da dođu do lakih poena. Sa druge strane Argentinci su bolje pogađali, ali i kada bi promašili bili su stanju da skaču i hvataju lopte u napadu što im je davalo ogromnu prednost na ovoj utakmici.

Argentinci nisu tako dobro gađali za tri poena kao protiv Srbije, a za dva su šutirali 44%. Međutim, razlika danas nije bila u poenima, već u odbrani. Zaključali su Gaučosi Francuze, odigrali vrhunski u defanzivi i potpuno ih onemogućili u nameri da dođu do poena.

Iako Kole ima De Koloa, Furnijea, Batuma, Gobera... To ima danas nije bilo dovoljno. Sa druge strane je stajao penicilin u vidu Argentinaca.

Kao i protiv Srbije, Argentina je potpuno neutralisala igru protivnika, Francuzi nisu ličili na sebe u najvećem delu utakmice, Gaučosi su poput terijera kidali u odbrani i na kraju uspeli da odbiju napade Francuske i zakažu finale protiv Španije u finalu Svetskog prvenstva. Trikolori će protiv Australije za bronzu.

Kako ludo prvenstvo! Sada znamo i finaliste!

SVETSKO PRVENSTVO - POLUFINALE

Španija - Australija 95:88 (71:71)
/Gasol 33 - Mils 32/

Argentina - Francuska 80:66
/Skola 28 - Furnije 16/

FOTO: FIBA Basketball


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara