Antonić za MOZZART Sport: Zvezda može više da izgubi od Partizana, finale donosi tim

Vreme čitanja: 5min | sub. 06.04.19. | 09:50

“Da je Džo Regland u takmičarskom ritmu, Crvena zvezda bi bila ekipa za komotnih 15 poena razlike. Ovako, Zvezda je u ozbiljnom hendikepu i zato su šanse po meni 50-50, ili u najboljem slučaju 51-49 za Crvenu zvezdu samo zbog činjenice da igra pred svojom publikom, pošto je najavljeno da će dvorana biti puna“, kaže iskusni trener

Košarkaška struka u Srbiji jednoglasna je u oceni da će treći i odlučujući večiti derbi u ovogodišnjoj polufinalnoj seriji Jadranske lige odlučiti najsitniji detalji i da zbog toga ulogu favorita ne mogu da ponesu ni jedan, ni drugi sastav. Doduše, Crvenoj zvezdi daju se tek za nijansu veće šanse zbog faktora publike što je, pokazala je to i istorija, znalo da bude izuzetno važan faktor u susretima plej-ofa regionalnog takmičenja tokom poslednje tri sezone.

SPECIJAL: Beogradski košarkaški klasik u kvotama

Izabrane vesti

Ako pitate Jovicu Antonića, najbližeg saradnika selektora Aleksandra Đorđevića u košarkaškoj reprezentaciji Srbije, prolaz u finale Jadranske lige obezbediće - tim. Odnosno, naredni korak napraviće onaj ko bude iskoristio sve timske aspekte i napravio dobitnu kombinaciju.
"Tim uvek pobeđuje", kaže Antonić za naš portal i dodaje:
"U ovakvim utakmicama najvažnije je da svaki igrač bude svestan da mora da odradi posao timski, da pokaže želju, angažovanje i energiju. Ako neko od dva tima bude uspeo da poklopi sve te segmente, imaće veliku prednost u ovoj utakmici".

Tomić: Vode se igranke, pokušavaju da nam nabiju pritisak, to su smešne stvari

Trinkijeri: Neće reči dati koš, živeće se i u nedelju

Dok se na jednoj strani čekaju novi Marko Gudurić, Nikola Kalinić ili Čarls Dženkins, druga strana se nada da će se baš u subotu posle 18 časova roditi novi Bogdan Bogdanović. Najbliži tome je Vanja Marinković, koji je u oba prethodna susreta ostavio jak utisak. Ali, koliko je realno da se u ovoj situaciji zaista dogodi tako nešto?
"Gledajte, dosta je igrača na obe strane koji teoretski mogu da naprave takav iskorak, za to veče ludila u naboju adrenalina i velike energije. Ali, u ovakvim utakmicama pobeđuju dobre odbrane, što će oba trenera pokušati da stave u prvi plan i tako dobiju ovu seriju".

Čemu Partizan može da se nada? Priča o 8,7 odsto - gost slavio na dve od poslednje 23 utakmice plej-ofa

Antonić je saglasan s mišljenjem da Crvena zvezda u ovom trenutku može više da izgubi porazom od Partizana. 
"Crvena zvezda je od početka sezone istakla jasne ciljeve, a to su osvajanje Jadranske lige i povratak u Evroligu. Verovatno je zato u roster ispunjen strancima, što je donekle i prenaglašen detalj u odnosu na mlade, talentovane igrače koje Zvezda ima, ali to je izbor kluba. Zato smatram da bi Zvezdina sezona bila neuspešna ako doživela novi poraz i završila sezonu", priča Đorđevićev čovek od poverenja i nastavlja:
"Partizan je, opet, u sezonu ušao s ambicijom da ovo bude period dodatne stabilizacije. Velika je stvar za klub što je dogurao do polufinala, s obzirom na to kako je počeo sezonu. Da se razumemo, Partizan je dokupljivanjem igrača tokom sezone dobio znatno veći roster, s kojim trener dobija razne taktičke opcije na terenu. U ovom trenutku veće je opterećenje na leđima igrača Crvene zvezde, pogotovo jer je ova utakmica u kojoj se ide na sve ili ništa".

Bez milosti i popravnog

Izostanak Džoa Reglanda vidi kao veliki hendikep za Crvenu zvezdu.
"Da je Džo Regland u takmičarskom ritmu, Crvena zvezda bi bila ekipa za komotnih 15 poena razlike. Ovako, Zvezda je u ozbiljnom hendikepu i zato su šanse po meni 50-50, ili u najboljem slučaju 51-49 za Crvenu zvezdu samo zbog činjenice da igra pred svojom publikom, pošto je najavljeno da će dvorana biti puna".

Prethodne dve utakmice pokazale su potpuno drugačiji karakter, zbog čega se donekle očekuje da i majstorica generalno bude priča za sebe...
"Svaka utakmica je bila na svoj način, tako me neće iznenaditi i ako ovaj susret bude potpuno drugačiji od prethodnih. Ali, baš u tim susretima videli smo da favorita - nema. Zvezdin problem je izostanak Reglanda i treba videti da li će igrači uspeti da prebrode taj momenat u svojim glavama i naviknu se na nove uslove, dok Partizan nema tih unutrašnjih problema sa povredama i samim tim pokazao je određeni kontinuitet i stabilnost, ali ima određeni problem jer je dosta zavisio od poena koji su došli iz neizgrađenih akcija".

Slavko Vraneš za MOZZART Sport: Vidim Duleta u Zagrebu kako trči dijagonalu, skače ka nama... Upravo sam se naježio (VIDEO)

Trifunović za MOZZART Sport: Zvezda blagi favorit u majstorici, Vanja obeležio seriju

Obrazložio je Antonić svoje misli...
"Partizan se psihički nalazi u pravom momentu i čini se da igrači pod takvim uslovima igraju možda i nivo više iznad svog kvaliteta. Samo prisustvo kapitena Novice Veličkovića u rosteru mnogo znači, bez obzira na to da li će i koliko igrati zbog svoje povrede. U prethodne dve utakmice imali smo priliku da vidimo da iskaču po dvojica ili trojica njih, poput (Radeta) Zagorca i Vanje (Marinkovića) koji do poena dolaze iz šuteva koji nemaju izgrađenu podlogu. Jednostavno, imaju svoje veče i tako donose veće opterećenje za protivničku odbranu. Ako to Partizanovi igrači budu imali i u majstorici, biće problema za Zvezdu. Treba videti kako će Zvezdini igrači reagovati u ovoj situaciji, kada je Filip Čović praktično jedini klasični plejmejker. Moraće saigrači da mu pomognu u odrađivanju organizacionog dela posla, a to je jako teško. Džo Regland je igrač koji je doveden da bude nosilac igre, što je i bio praktično cele sezone i kada nemate takvog igrača u rosteru, ume da bude jako teško".

Ukazao je iskusni trener i na još neke bitne faktore koji bi mogli da utiču na ishod trećeg susreta.
"Crvena zvezda ima ono što Partizan nema - dosta iskusnih igrača. To su stranci koji ne osećaju taj pritisak derbija kao takvog i to može da im bude olakšavajuća okolnost. Ali, isto tako može biti i mač s dve oštrice, jer Partizanov sastav ima više srpskih igrača, koji osećaju odgovornost i težinu večitog derbija i žele da urade sve da njihov tim pobedi jer im je jako stalo do trijumfa. Tim koji pokaže veće samopouzdanje na parketu imaće prednost na kraju".

Piše: Nikola STOJKOVIĆ (nikolaS_sN)
Foto: Star Sport


tagovi

Jovica Antonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara