Andrej Stojaković (Foto: AFP)
Andrej Stojaković (Foto: AFP)

Andrej Stojaković prešao na Kaliforniju sa Stenforda

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.04.24. | 18:54

Sin našeg proslavljenog košarkaša Peđe, kome se predviđa uspešna karijera, tek treba da odluči da li će igrati za Srbiju ili Grčku

Posle samo jedna godine, Andrej Stojaković (19) je odlučio da sa Stenforda pređe na Kaliforniju i tamo nastavi svoju dalju NCAA karijeru. Sin našeg proslavljenog košarkaša Peđe je u širim krugovima smatran za obećavajućeg prospekta američke koledž košarke, a odluku da promeni sredinu u najvećoj meri je doneo posle razgovora sa trenerom zlatnih medveda Markom Medsenom koji je na njega ostavio odličan utisak.

"Imali smo mnogo razgovora o planu mog razvoja i ulozi koja ću da imam tamo. Svidelo mi se koliko su vremena proveli sa mnom i mojom porodicom, tu su pokazali koliko me žele i koliko veruju u mene.", poručio je Stojaković junior koji tek treba da odluči da li će nastupati za selekciju Srbije ili Grčke odakle mu je majka.

Izabrane vesti

U svojoj prvoj godini na Stenfordu, talentovani bek je prosečno po meču beležio 7,7 poena, 3,4 skokova, 0,9 asistencija i 0,4 ukradenih lopti na 32 odigrane utakmice u kojima je deset puta bio starter. Program je odlučio da napusti nakon što je trener Džerod Hase dobio otkaz, a pored Kalifornije za njega su interesovanje pokazali Kentaki, Severna Karolina i Mičigen.


tagovi

Andrej StojakovićNCAAkoledž košarka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara