Aleks Abrines protiv Partizana (©Starsport)
Aleks Abrines protiv Partizana (©Starsport)

Abrines o potencijalnom sudaru sa Partizan Mozzart Betom u plej-ofu: Komplikovan tim, a Beograd teško gostovanje

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 14:18

Španski reprezentativac i košarkaš Barselone pričao o mogućem susretu sa ekipom Željka Obradovića u plej-ofu Evrolige

Ostale su još tri utakmice do kraja pretposlednjeg, 33. kola Evrolige, a mečeve će večeras odigrati Partizan Mozzart Bet (gostuje Monaku od 21.00) i Barselona (gostuje Olimpiji Milano od 20.30). Dva tima koja bi lako mogla da se sastanu u plej-ofu elitnog takmičenja.

Katalonci su trenutno treći i kada bi se sada podvukla crta, borili bi se sa Makabijem za Fajnal for. Crno-beli su korak ispod tima iz Tel Aviva, što znači da se ukrštaju sa drugoplasiranim Real Madridom. Ali, nije gotovo još ni 33. kolo, a u poslednjem bi svašta moglo da se izdešava, pa i da Barsa za rivala dobije Partizan. Više o kalkulacijama OVDE.

Izabrane vesti

Prvotimac Blaugrane i španski reprezentativac Aleks Abrines prokomentarisao je potencijalne rivale u četvtfinalu. Podsetimo, Barselona je ove sezone u oba evroligaška susreta bila bolja od Partizana.

"Ne možete da birate rivala. Partizan je komplikovan tim i Beograd je teško gostovanje. Isto je i sa Makabijem. Nadam se da možemo da dobijemo prve dve utakmice kod kuće, pa ćemo videti", rekao je Abrines i kao Barsin adut naveo obezbeđenu prednost domaćeg terena.

Smatra da katalonski tim u boljoj formi dočekuje završnicu sezone, nego što je to bio slučaj prethodne godine.

"Ovo je košarka, sve što smo dosad uradili je beskorisno, mada smo prednost domaćeg terena želeli i praviće malu razliku da li se sastajemo sa petim ili osmim. Tako da je i nevažno da li ste prvi ili četvrti. U poslednje vreme uspevamo da pronađemo ritam, igramo dobro na oba kraja terena i dobijamo na teškim gostovanjima. Svi doprinose, uspevamo da nađemo sigurnost i najvažnije je što smo svi dobro i doprinosimo".

Pomogla je i promena rutine, pa Barsa ima jutarnje treninge umesto popodnevnih, tvrdi Abrines i dodaje da igrači zajedno doručkuju i da su planovi za rad drugačiji.

"Recimo, u terenani se više insistira na individualnom radu".

Utakmica protiv Milana biće mu 500. u Barsinom dresu. Više imaju samo Huan Karlos Navaro (1139), Ante Tomić (579), Rodrigo de la Fuente (527) i Viktor Sada (506).

"To me čini ponosnim. U velikim timovima je teško doći do ovakve cifre, jer je više rotacija i veći broj igrača se promeni. Igranje u Barseloni je san. Ne bih to menjao ni za šta na svetu. Voleo bih da osvojim Evroligu, titulu koja nam nedostaje i koju Barsa odavno nije osvojila", zaključio je Aleks Abrines.






tagovi

KK BarselonaKK PartizanPartizan Mozzart BetAleks AbrinesKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara