Zvezdin emotivni povratak u Bari - Napoli domaćin na Svetom Nikoli?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.09.18. | 11:17

Da želja postoji potvrdio i predsednik Aurelio De Laurentis

Datum koji je uklesan u kolektivno pamćenje svih navijača Crvene zvezde: 29. maj 1991. godine. Dan kada je prebogati Olimpik pao na Svetom Nikoli. Najveći uspeh srpskog fudbala. Kultno mesto u njegovoj istoriji. I sada Zvezdin povratak! Nije šala, predsednik Aurelio De Laurentis potvrdio je da je Napoli od Uefe zatražio dozvolu da utakmice Lige šampiona kao domaćin igra u Bariju.

Napoli se već neko vreme preganja sa gradskim vlastima oko stadiona San Paolo u Napulju. Gradski oci tvrde da im nije plaćena renta. De Laurentis insistira na tome da mu prodaju stadion. Zato razmišlja i o Svetom Nikoli. Za San Paolo kaže...
Noćna mora! Podriva nam međunarodni status“, kategorički će De Laurentis za dom svog kluba.
Kažem: dosta! Napraviću svoj stadion. Biće mi potrebno dve godine, ali niko neće moći ništa da mi kaže pošto ću uložiti svoj novac. Imam i zemljište, moglo bi to vrlo brzo da se ostvari. Od Uefe sam tražio autorizaciju da mečeve Lige šampiona igramo na Svetom Nikoli. Iz svog džepa ću platiti 1.000 autobusa da Napolitanci mogu da dođu u Bari“, dodaje Napolijev gazda u intervjuu za Korijere delo Sport.

Izabrane vesti

A šta još kaže? Kaže recimo da je Liga šampiona apsolutni prioritet za Napoli. Preča i od “skudeta“.
Pravi cilj je trijumf u Ligi šampiona. Pa ako usmemo da uzmemo i ’skudeto’... Prosto, u Seriji A imate 38 utakmica. U Ligi šampiona 13. Naravno da želimo i titulu u Italiji, ali ona me ne čini bogatijom. Osvajanje Lige šampiona mi dozvoljava da dovodim važne igrače u Napoli“.

Otud Karlo Ančeloti na klupi. Ima već tri pehara iz Lige šampiona. Stručnjak je za nokaut utakmice.
Dao sam mu ključeve Napolija! Zaista verujem u njega. Silno sam želeo da ga dovedem. Njegova ličnost i sposobnosti su dovoljna garancija. Posle toliko godina moži ću da se posvetim bioskopu i TV ekranu“.

Moći će i crveno-beli da upale TV. I da se prisete kad su bili šampioni Evrope. I zaista bi bilo lepo kad bi se vratili u Bari. Sada kao deo Lige šampiona. I da podsetimo: do gostovanja kod Napolija već će Zvezda odslužiti dve utakmice zabrane vođenja navijača na gostovanja. Ovako je to nekada bilo.

##GALERIJA##

(FOTO: MN Press)


tagovi

Sveti Nikola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara