Zvezda davila i promašivala - Kluž kaznio

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.06.19. | 19:24

Crveno-beli igrali nerešeno protiv šampiona Rumunije – 1:1

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Disciplina - u Milojevićevom stilu! Realizacija - jako problematična. Kompletan utisak - moglo je i bolje. I u igračkom i rezultatskom smislu. Crvena zvezda je u drugom pripremnom meču propustila veliku priliku da savlada ruumunskog prvaka, ekipu Kluža, pošto je u prvom poluvremenu promašila tri odlične šanse i na kraju morala da se zadovolji remijem (1:1).

Izabrane vesti

Promašivali su Marin, Jovančić i Ivanić, ali je pred 300 Delija u Vindišgarstenu vaskrsnuo sada već bivši kapiten Vujadin Savić. Stasiti štoper, koji je pred odlaskom u inostranstvo, iskoristio je savšen centaršut El Fardu Bena u 66. minutu i najavio da možda nije rekao poslednju reč na Marakani.

Zvezda nije blistala, ali je kada se podvuče morala da se „dogega“ do pobede jer je na bazi trke, presinga i ozbiljne agresije, posebno u prvom poluvremenu udavila kombinovanu postavu rumunskog prvaka. A to je ono što je Milojevićev prvi postulat fudbala. Međutim, u poslednjoj trećini terena je bilo problematike. Kluž nije imao snage da odmah kazni promašene zicere, ali je u finišu Rondon kaznio loše postavljenje kompletne odbrane Crvene zvezde.

Da su pred golom Arlauskisa bili koncentrisaniji i smireniji utisak o igri crveno-belih u prvom poluvremenu bio bi mnogo potpuniji. I bolji. Trener Vladan Milojević, kao i odgovorni sa Marakane, pripreme u Austriji označili su kao misiju vraća prepoznatljive strasti. Nije bilo efikasnosti, ali dobrog trčanja i agresije - jeste.

U mišulovku dobrog presinga srpski šampion je dva puta uhvatio kombinovanu postavu Kluža, lišene pomoći petorice glavnih igrača. Jednom je Boaći oteo loptu Boliju i prosledio je Jovančiću koji je jako loše reagovao u zicer situaciju.

U različitim vremenskim intervalima igra Crvene zvezde imala je različite protagoniste. U početku meča za novi fudbalski život u Zvezdi odlično se borio Milan Jevtović. Upravo posle njegovih prodora zamalo je zakasnio Jovančić, potom je Marin šutirao pored gola.

Trener Vladan Milojević se odlučio za standardnu formaciju 4-2-3-1. Vrlo energično je pratio duel, burno ispravljao retke defanzivne greke srpskog šampiona. Sa druge strane nekada proslavljeni rumunski reprezentativac Dan Petrsku je bio jako miran.

Zvezdin vezni red je odneo trijumf nad kolegama iz Kluža, crveno-beli su uvek bili bliži lopti. Šteta što Jovančić odličnu loptu Marka Marina nije pretvorio u pogodak. A morao je. Posle te šanse, kao i udarca Ivanića brojni srpski iseljenici iz Austrije se se hvatali za glavu, ne verujući da Kluž nije kapitulirao.

Golman Crvene zvezde istakao se na početku drugog poluvremena odbranjenim zicerom, kada su svi videli loptu u mreži. Bio je to prvi ozbiljan napad Kluža, koji je pojačao pritisak ulaskom rezervnih igrača. Međutim, igru srpskog šampiona počeo je ozbiljno da sastavlja El Fardu Ben. Trudio se, tražio prostor i onda asistirao Saviću za vodeći gol.

Sve je slutilo na pobedu. Međutim do tada odlični Zoran Popović je loše procenio lep lopte, odbrana Zvezda se problematično postavila. Dovoljno da Rondon zakuca loptu u prazan gol.

CRVENA ZVEZDA – KLUŽ 1:1 (0:0)
/Savić 66 – Rondon 79/

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović – Gobeljić (od 55. Konatar), Stojković (od 46. Savić), Milunović, Rodić (od 46. Jirka) – Čaušić, Jovančić (od 60. Vulić), Jevtović (od 60. Ben), Ivanić (od 70. Jovičić), Marin (od 60. Stanojev) – Boaći (od 60. Vukanović).

KLUŽ: Arlauskis, Peteleu, Burka, Boli, Kamora, Kostače, Itu, Bordeianu, Huliio, Mailat, Rondon.

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara