Zvanično: Uključite svetla, stigao De Liht

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.19. | 09:23

Kaže da je njegova baka najviše uživala čitajući vesti iz prelaznog roka

Juventus je klub koji jednostavno voli da ima kvalitetne štopere i zato ne čudi što je danas ozvaničio najboljeg mladog igrača na toj poziciji. Matijs de Liht je predstavljen kao novo pojačanje Stare dame. Holandski defanzivac je potpisao ugovor sa Juveom do 30. juna 2024. godine. Čekali smo dugo da vidimo gde će igrati, sada je i zvanično da je to tim iz Torina.

A kako to priliči velikim klubovima, Juventus je obelodanio sve cifre, mada je moguće da je to učinjeno na zahtev Ajaksa koji uvek sve objavi, a i Barsa je morala na primer da istakne sve uslove oko De Jonga. Klub koji će sa klupe predvoditi Maurisio Sari platiće je 75.000.000 evra na rate u narednih pet godina uz dodatne troškove (porezi, takse, provizije) od 10.500.000 evra.

Izabrane vesti

De Liht je stavio paraf na pet godina.
"Tehnički majstor, fizički dominantan, sa vizijom igre, interpretacijom defanzivnih kretnji... Matijs je perfektna sinteza modernog defanzica, igrača koji je tek nedavno postao profesionalac, ali odmah se o njemu pričalo", istakao ponosni Juventus na svom sajtu.

Mladi Holanđanin će u Torinu zarađivati 12.000.000 evra po sezoni (bonusi uključeni) što ga čini drugim najplaćenijim igračem u italijanskom fudbalu, posle Kristijana Ronalda. Imaće i otkupnu kaluzulu u visini od 150.000.000 evra, ali će ostali klubovi moći da ga kupe tek od leta 2022. godine.

Za De Lihta je ozbiljno bio zainteresovan i PSŽ koji mu je nudio više novca, ali igrač nije želeo u Pariz. Na kraju su Sveci odustali i doveli Dijaloa iz Borusije Dortmund za 32.000.000 evra.

Prvo se pominjala Barselona kao njegova moguća destinacija. Jako ozbiljno i jako dugo. Propalo je zbog Rajole i slabih uslova koje su nudili Katalonci. Potom je u igru ozbiljno ušao PSŽ, ali je na kraju Juventus uspeo da završi posao i dovede najtalentovanijeg mladog štopera na svetu.

Kada smo već kod vesti oko mogućeg prelaska ovog igrača u Barsu i PSŽ, sam Holanđanin je istakao što je transfer u Juve gotov pa da može da se posveti fudbalu jer se sve malo odužilo, ali je i istakao da njegova baka uživala najviše u vestima iz prelaznog roka. Zanimljivo.

Možda je pratila i naš blog Transferi uživo gde smo detaljno, iz dana u dan, izveštavali oko toga gde ćemo gledati De Lihta naredne sezone. Šalu na stranu, na kraju je odluka pala na Juventus.

FOTO: Tviter Juventus


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara