ZVANIČNO: Lion utrošio novac od Ndombelea za dva TOP pojačanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.19. | 10:51

Štoper i zamena za Tangija - sve za 55.000.000 evra

Pre tačno sedam dana pisali smo da u konekciji Lion - Brazil praktično nikada nema greške, a ispostaviće se da je ta povezanost od danas značajno jača!

Samo noć pošto je objavljen rekordni transfer Tangija Ndombelea u Totenhem za sumu od 60.000.000+10.000.000 evra, Lion je završio jedan i dogovorio jedan transfer kojim će u novu sezonu ući značajno pojačani! Na zvaničnom sajtu Liona osvanula je vest - Tijago Mendes je naš!

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - sreda, 3. jul

Brazilac i dojučerašnji vezista Lila stigao je na novo odredište kao potencijalna zamena upravo za Ndombelea. Iako tipski nije idealna kopija novog člana Totenhema, Tijago Mendes bi svojom oštrinom u duelima, dobrim pregledom igre i snažnom desnicom mogao da bude idealno pojačanje i igrač za sistem novog trenera Silvinja, čiji Lion još čekamo da vidimo na delu. Osipanje fantastične generacije doneće Lilu ogromnu zaradu, ali je veliko pitanje da li će i kako Doge izgledati kada se leto završi. Lion je za Tijaga platio 25.000.000 evra, a iako nije zvanično otkriveno na koliko je ugovor potpisan, nezvanično se pominje da je na četiri godine. Eksplodirao je u sezoni za nama, gde je pokazao ozbiljnu taktičku inteligenciju, lakoću igre, ofanzivni pristup i ideju da stalno proigrava napadače. To će, uostalom, biti i modus operandi novog Liona. 

Lion je zajedno sa Mendesom dogovorio i transfer Joahima Andersena iz Sampdorije! Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio tvrdi da se posle nekoliko dana natezanja dve strane konačno pronašao dogovor za transfer jednog od najtraženijih mladih štopera Serije A. Formula operacije biće – 25.000.000 evra fiksno i još 5.000.000 evra kroz bonuse. Transfer bi trebalo da bude realizovan u narednih 48 sati.

Ako bi svih pet miliona evra bilo aktivirano kroz bonuse, Andersen bi postao najskuplje pojačanje Liona u klupskoj istoriji, a kada se transfer ozvaniči deliće prvo mesto upravo sa Tijagom Mendesom. Takođe, biće to i najskuplja prodaja Sampdorije dosad, pošto je trenutni rekorder Lukas Toreira, koga je Samp prošlog leta prodao Arsenalu za 28.650.000 evra.

Tu nije kraj Lionovom poslovanju za ovo leto. U narednom periodu Lavovi će se maksimalno usmeriti na dovođenje mladog levog beka Jusufa Konea iz Lila! Ipak, biće to baš težak posao za realizaciju, bar iz ovog ugla, pošto Lil želi da zadrži bar neku okosnicu prošlosezonskog tima. Lion, opet, mora pod hitno da nadoknadi gubitak Ferlana Mendija, koji je otišao u madridski Real za bezmalo 50.000.000 evra.

Foto: OL.fr


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara