ZVANIČNO: Antoan Grizman je novi fudbaler Barselone!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 15:21

Otkupna klauzula na Nou Kampu - 800.000.000 evra

Napokon je gotovo! Dobilo je i zvaničnu potvrdu! Antoan Grizman, dosadašnji fudbaler Atletika iz Madrida, od danas je igrač Barselone. Akcija koja je trajala skoro godinu i po dana, uz brojne uspone i padove, najzad je završena onako kako je „mirisalo“ od prvog dana: Francuz se seli na Nou Kamp.

Ceo posao završen je danas. Barselona je danima tražila soluciju, najpre milom, a onda je probala i nekom „silom“, da otkupnu klauzulu za Grizmana, tešku 120.000.000 evra, isplati Atletiku u rate. Madriđani nisu dali, nisu pristali. Kada im već odvode najboljeg igrača, onda mora sve da se isplati odjednom.

Izabrane vesti

Barsa na kraju nije imala kud. Pritiskao je i Grizman, jer nije želeo da ide na treninge sa igračima Atletika. Zbog toga je njegov advokat otišao danas u banku i deponovao na račun madriskog kluba svih 120.000.000 evra. Time je skinuo okove s nogu francuskog napadača i omnogućio mu da raširi krila.

Obznanila je Barselona sve i na svom tviter nalogu. Grizman stiže na Nou Kamp, a zvanična promocija je zakazana za nedelju.

A, otkrivaju španski mediji da je Francuz sada "zaključan" u Kataloniji, da je postao nedodirljiv. Otkupna klauzula u ugovoru sa prvakom Španije iznosi 800.000.000 evra! Pa, ko će to da plati!? Ugovor je potpisan na pet godina, do leta 2024. godine. U prevodu, Antoane sad si tu i nema ti mrdanja dalje!

Inače, još pre godinu i po dana su prvi kontakti uspostavljeni. Još onomad se pričalo da su čelnici Barse imali sastanak sa sestrom i familijom francuskog asa. Ali, ništa se posle toga nije desilo. Štaviše, pričalo se da je Antoan izigrao Katalonce.

Potom se pričalo, kada je priča ponovo krenula, da su Mesi i ostali asovi Barse poručili da ga neće, jer ih je prošli put prevario. A, izgleda da je sve bila samo igrarija. Čak su i iz Atletika poručili da je sve to bila zabava za mase i pokušaj da se Madriđani vuku za nos, a da je odavno, još u martu, sve bilo dogovoreno na liniji igrač – kluba.

E, sada je zabavi van terena kraj. Stigao je Grizman, da vidimo da li će biti sada zabave na terenu. A, zna se šta to znači. Barsa dugo, predugo, čeka trofej Lige šampiona...

PROFITIRAO I SOSIJEDAD

Transferu Antoana Grizmana iz Atletika u Barselonu raduju se i u Real Sosijedadu. U tom klubu je Grizman igrao još kao dečak, od 2005. pa sve do 2014. godine i zbog toga je dobar deo kolača otišao na račun kluba iz San Sebastijana. I to tačno 24.000.000 evra! Trljaju ruke na Anoeti, biće para za još neko pojačanje i njima. Svojevremeno, te 2014. godine, Sosijedad je prodao Francuza Atletiku za 30.000.000 evra.

Foto: FC Barcelona


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara