Žreb za drugo kolo: Ajntraht stiže u Niš, Čuka će morati na sever

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 14:19

Nemoguća misija za Radnički, Brđani bolje prošli

Obavljen je i žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope u kojem su tri srpska kluba saznali potencijalne rivale.

Najgore je prošao Radnički. Ako prema očekivanja eliminišu estonsku Floru u prvom kolu kvalifikacija, Nišlije će u drugom ići na polufinalistu Liger Ervope iz minule sezone – Ajntraht iz Frankfurta. Bolje je prošao Čukarički. Brđani su favoriti protiv jermenskog Banantsa u prvom kolu, a u drugom ih čeka put na sever Evrope. Ako eliminiše Banants, Čuka će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela norveškog Moldea i islandskog Rejkjavika. Norvežani su favoriti u prvom kolu, ali i u drugom protiv Čukaričkog.

Izabrane vesti

Radnički nije mogao gore da prođe. Nade Nišlija o plasmanu u treće kolo su mizerne. Ne treba se zavaravati sa bilo kojom pričom osim da je Ajntraht aposlutni favorit ako Radnički i dođe do drugog kola. Nemci su imali sjajnu sezonu iza sebe. Igrali su polufinale Lige Evrope u kojem su eliminisani od kasnijeg osvajača Čelsija na penale. Pre toga su izbacili Benfiku i Inter. U Bundesligi su do samog finiša bili u igri za plasman u Ligu šampiona. Ekipa će se ovog leta menjati u odnosu na minulu sezone, ali opet je to daleko jači tim od Radničkog. Otišao je najbolji igrač Luka Jović u Real Madrid, vrlo verovatno odlazi i Ante Rebić, a možda i Sebastijan Ale. Ali tu će sigurno biti Kostić, Gaćinović, Želson Fernandes, PasijensijaNdika, Da Kosta... Za sada je kupljen samo Dejan Joveljić iz Crvene zvezde, ali sigurno će biti još pojačanja u Frankfurtu. Radnički baš nema čemu mnogo da se nada. 

Za razliku od Čukaričkog. 

Brđani prvo moraju da eliminišu Jermen, ali imaju čemu da se nadaju u drugom kolu. Molde bi trebalo da eliminiše Rejkjavik. Prošlog leta su Norvežani prošli tri kola kvalifikacija i u plej-ofu su tesno eliminisani od ruskog Zenita. Pretprošle su dogurali do naokaut faze u Ligi Evroipe. Nekadašnji klub Ole Gunara Solskjera je prošle sezone izgubio u šampionskoj trci od Rozenborga. Na kraju sezone su ostali bez Solskjera koji je otišao u Mančester Junajted, ali to se nije osetilo u aktuelnoj sezoni koja je u Norveškoj počela krajem marta. Molde je trenutno provoplasirani tim norveškog šampionata sa osam pobeda i tri poraza u 12 mečeva. Nemaju nijednog reprezentativca Norveške, ali imaju nekoliko opasnih igrača. Najopasniji među njima je napadač Ohi Omoidžuanfo, norveški napadač nigerijskog porekla. Trenutno je prvi strelac lige, a Molde ga je doveo pre početka sezone iz Stabeka za 1.100.000 evra. Ostali su bez 18-godišnjeg čuda od deteta Erlinga Brojta Halanda koji je nedavno na Mundijalitu dao osam golova na jednom meču. Prešao je u Red Bul Salcburg za 5.000.000 evra. Molde je favorit, ali Čukarički bi mogao da vreba šansu iz senke. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara