ŽREB LŠ: Real na Bajern - šest puta u polufinalu! Može li opet?

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.04.18. | 08:47

Čemu se nada Roma, a šta bi bila najbolja opcija za Liverpul?

Po jedan predstavnik iz svake od najjačih liga sveta. Real Madrid (Španija), Liverpul (Engleska), Bajern (Nemačka) i Roma (Italija) su učesnici žreba za polufinale Lige šampiona, zakazanog za 13 časova u Nionu.

Kakve su velilčine u pitanju ilustruje podatak da zajedno imaju ukupno 22 pehara prvaka Evrope (samo Vučica nikad nije osvojila Srebrnu amforu), što garantuje sjajan fudbal na pretposlednjoj stepenici do velikog finala u Kijevu. Možda je upravo rimska ekipa najpoželjniji rival posmatrano iz ugla ostalih, jer nema renome i zapažene rezultate u ovom takmičenju, ali činjenica da je pre tri dana na spektakularan način izbacila Barselonu dovoljan je poziv na oprez.

Izabrane vesti

Kvota da će se Real i Bajern sastati u polufinalu je 2,90

Real je do ove faze takmičenja stigao preko, objektivno, najtežih mogućih rivala, jer je u osmini finala za protivnika imao Pari Sen Žermen, a u četvrtfinalu Juventus. Ako se bude pratila tradicija takmac ekipi Zinedina Zidana mogao bi da bude Bajern, pošto su se ovi klubovi čak šest puta sudarali u polufinalima Lige šampiona, iz četiri uspeha Bavaraca i dva prolaska španskog tima.

Liverpul je, smatraju na Ostrvu - i ne samo na Ostrvu - favorit iz senke. Akcije su mu skočile pošto je eliminisao Mančester Siti i jedini je klub (računajući i Ligu Evrope) koji je u četvrtfinalu UEFA takmičenja ove sezone slavio duple pobede. Jasno je da nikom ne bi bilo prijatno na Enfildu, posebno što tamo velikani padaju kao snoplje. S tim da je nekadašnji engleski reprezentativac Stjuart Pirs rekao da je Crvenima bolje da igraju prvi meč kod kuće.

Inače, na ceremoniji žreba u Nionu kuglice će izvlačiti Andrij Ševčenko, ambasador UEFA i nekadašnji golgeter Milana i kijevskog Dinama.

Polufinalni mečevi Lige šampiona na programu su 24. i 25. aprila, revanši su 1. i 2. maja, a finale je zakazano za 26. maj na Olimpijskom stadionu u Kijevu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara