Marko Gudurić
Marko Gudurić

Žoc je ljut kao paprika: Gudurić tragičar, Datome pomilovao Vestermana, Žalgiris dao 39 poena više i matirao Fener

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.19. | 21:55

Veliko iznenađenje u Istanbulu

Baskonija je šokirala Moskvu i činilo se da je košarkaški svet dobio dnevnu dozu drame, ali neuspeh CSKA izgubio je na atraktivnosti posle senzacionalnog poraza Fenerbahčea usred Istanbula. Samo dva dana nakon što je postigao svega 43 poena u prvom četvrtfinalnom meču, Žalgiris je zatrpao koš Fenerbahčea i predvođen Edgarasom Ulanovasom uspeo da u Litvaniju odnese pobedu na strani – 82:80.

Ulanovas je dakle sa 20 poena bio junak utakmice, a ulogu tragičara poneo je Marko Gudurić, iako je on sa osam koševa u uvodnim minutima najbolje ušao u meč. Do kraja međutim samo još tri – i to u poslednjoj četvrtini – ali u odlučujućem napadu greška koja je Feneru možda i oduzela pobedu. Fenerbahče je naime posle nekoliko užasno organizovanih napada gostiju dobio šansu da se vrati iz mrtvih (vodio je Žalgris i sa +17), lopta je pri zaostatku od samo dva poena (80:82) otišla u ćošak na Gudurića, on je sebi fintom stvorio prostor za šut, ali je pride pomerio nogu, stopalom nagazio aut liniju i 4,3 sekunda pre kraja turski velikan je poražen.

Izabrane vesti

Dobro, dobio je posle još jednu šansu, pošto je Leo Vesterman promašio oba bacanja, ali Luiđi Datome nije uspeo da za 3,8 sekundi istrči kontru i izgradi sebi dobru poziciju za šut. Iz punog trka sa devet metara, jedva da je ta poslednja lopta dokačila obruč.

Datomeu se doduše ništa ne može zameriti, on je sa 17 poena i devet skokova bio najbolji u poraženom timu i dugo je uz Kostasa Slukasa bio jedini koji je održavao Fener u životu. Slukas je meč završio sa 15 poena i šest asistencija, Jan Veseli se raspucao tek pred kraj meča i dobacio do 12 koševa, rekosmo Gudurić je stao na 11. Nikola Kalinić nije imao svoje veče. Nakon što je bio najbolji u prvom meču (16), večeras je ubacio samo četiri poena, sva četiri sa penala, pride izgubio jednu veoma važnu loptu kad je Fener bio u naletu, minut i 15 sekundi pre kraja je pogodio samo jedan od dva penala...

Ulanovas je rekosmo predvodio Žalgiris sa 20 poena i sedam skokova, a odličan je bio i nekadašnji plej Crvene zvezde Nejt Volters sa 14, mada se i on pred kraj meča umorio. Brendon Dejvis je upisao 13 poena, Dion Tompson – još jedan bivši Zvezdin igrač – postigao je osam, Vesterman je dodao šest... Dovoljno za 1:1 u seriji. Dovoljno kada Fener ne igra odbranu kao što ume. Silno će to iznervirari Željka Obradovića.

EVROLIGA – DRUGI MEČEVI PLEJ-OF SERIJE

Četvrtak

CSKA Moskva – Baskonija 68:78 /u seriji 1:1/
/Higins 15, Klajburn 14, Rodrigez 14 – Hilijard 16, Šilds 15, Poarije 14, 15sk/

Fenerbahče – Žalgiris 80:82 /u seriji 1:1/
/Datome 17, Slukas 15 – Ulanovas 20, Volters 14/

Petak

19.15: (1,50) Anadolu Efes (14,50) Barselona (2,85) /u seriji 1:0/
21.15: (1,35) Real Madrid (16,00) Panatinaikos (3,50) /u seriji 1:0/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Star Sport)


tagovi

KK FenerbahčeŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara