Značajno obeštećenje obradovalo i HJK i Zvezdu – ode Lapalajnen

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.07.19. | 21:28

Helsinki ostao bez ponajboljeg igrača

Tek bi u avgustu proslavio 21. rođendan, ali Lasi Lapalajnen je i tako mlad bio najzanimljiviji igrač Helsinkija. Sigurno najzaslužniji za pobedu protiv HB Toršavna u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona zbog čega bi verovatno bio u fokusu stručnog štaba Crvene zvezde pred okršaj druge runde takmičenja. Ispostavilo se međutim da Lapalajnen neće ni igrati protiv srpskog šampiona.

Helsinki je naime upravo objavio da je prihvatio “značajno obeštećenje“ Bolonje za talentovanog krilnog fudbalera i da ju je prihvatio. Morao je, pošto bi svakako u decembru ostao bez obešećenja, jer je tada Lapalajnenu isticao ugovor, pa bi Helsinkiju pripalo samo 300.000 evra na ime Fifine trening kompenzacije.

Izabrane vesti

Ovako, Bolonja će pristojno oplemeniti klupsku kasu mada se očekuje da će Lapalajnena prvo poslati na pozajmicu u – Montreal?!

To već nije Zvezdina briga. Finski mediji inače spekulišu da će novac zarađen od Lapalajnenove prodaje Helsinki uložiti u 26-godišnjeg Tima Vajrinena, 191 centimetara visokog napadača koji je prošle sezone igrao za holandskog drugoligaša Rodu. I nije postigao gol u prvenstvu. Vajrinena je inače još 2014. za 350.000 evra kupila Borusija Dortmund, ali se ispostavilo da je ipak omanula u proceni.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara