Živ je Dino umro nije! Pa-pa Keln (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.04.18. | 17:25

Velikan iz Hamburga pobedio direktnog konkurenta Volfzburg kao gost (3:1) i stigao na dva boda od baraža

Živ je Dinosaurus, umro nije!

Izgledalo je pre nekoliko kola da su Hamburgeru dani odbrojani i da će posle više od 54 godine jedini klub koji nikada nije ispao iz Bundeslige od leta postati drugoligaš. Ali, neverovatna misija trenera Kristijana Titca, koji je stigao iz četvrte lige i preporodio HSV se nastavlja. Šestostruki šampion Nemačke uspeo je da dobije, kako trener reče "četvrtfinale", protiv direktnog rivala u borbi za opstanak Volfzburga (3:1) i približi se na dva boda od mesta koje vodi u baraž.

Izabrane vesti

Ako su se za nešto Dinosaurusi specijalizovali to je opstanak kroz baraž koji im je pošao za rukom dva puta u protekle četiri sezone. Ali, da bi do njega došli potrebno je da pobede u preostala dva meča (Ajntraht u gostima i Menhengladbah kod kuće), a ako im ostali rezultati budu išli na ruku možda i direktno opstanu što bi bila senzacija imajući u vidu da su pre nekoliko kola bili na devet bodova od 16. mesta.

Danas su gosti trasirali put ka pobedi zahvaljujući golovima u finišu prvog poluvremena. Prvo je Bobi Vud sa bele tačke u 43. minutu pogodio mrežu posle više od godinu dana, a samo dva minuta kasnije i preporođeni Luis Holtbi povisio je glavom na 2:0. Ovo mu je četvrti gol na poslednjih pet utakmica!

Zakomplikovao se ovaj derbi dna tabele u samom finišu utakmice. Prvo je Filip Kostić promašio sjajnu šansu da razreši dilemu u 71. minutu, pre nego što je Josip Brekalo na drugoj strani smanjio na 1:2 posle kiksa odbrane gostiju i golmana Polersbeka u 78. Ipak, u nadoknadi je posle kontre HSV došao do penala i definitivne pobede. Opet se naš reprezentativac Kostić obrukao, promašio drugi uzastopni penal ovog proleća, ali je na njegovu sreću na pravom mestu bio Luka Valdšmit, koji je pritrčao i postavio konačnih 3:1.

Od Bundeslige se danas zvanično oprostio Keln, koji je poražen na gosotvanju u Frajburgu sa 3:2. Sjajno su se Jarčevi borili, uspeli u finišu da stignu dva gola prednosti rivala preko dvostrukog strelca Bitenkura, ali su u jeku ofanzive u samoj završnici, jer im bod nije ništa značio, primili pogodak koji ih je posle mučne sezone definitivno poslao u Cvajtu. Frajburgu je pobeda omogućila da pobegne zahuktalom HSV-u pa će ekipa iz Švarcvalda lakše da diše u finišu sezone.

Šalke se ni danas nije proslavio, pa bi posle ovog kola mogao lako da izgubi drugo mesto na tabeli koje drži skoro cele sezone. Kraljevski plavi su na svom terenu remizirali sa Borusijom iz Menhengladbaha (1:1), što je uspeh ako znamo da su od 12. minuta igrali bez isključenog Bentaleba. Alžirac je izbačen zbog udaranja protivnika bez lopte, a brojčano nadmoćni Ždrepci stigli su do vođstva preko Rafaela u 32. minutu.

Ipak, Šalke je sačuvao kožu u samoj nadoknadi prvog poluvremena kada je posle igranja rukom Kramera, glavni sudija dosudio penal, koji je u izjednačenje realizovao Danijel Kaliđuri. Dobar bod za Šalke, ali bi već sutra mogli da padnu na treće mesto, ako Borusija pobedi u Bremenu.

 NEMAČKA 1 - 32. kolo 

Petak
Hofenhajm - Hanover 3:1 (1:1)
/Kramarić 16, 50, 81 - Karaman 24/

Subota
Bajern - Ajntraht 4:1 (1:0)
/Dorš 43, Vagner 76, Rafinja 87, Zule 90 - Ale 78/

Frajburg - Keln 3:2 (1:0)
/Petersen 15, 52, Holer 9+2 - Bitenkur 82, 87/

Herta - Augsburg 2:2 (0:1)
/Ibišević 83. penal, Zelke 87 - Gregorič 32, Kordova 61/

Šalke - Menhengladbah 1:1 (1:1)
/Kaliđuri 45. penal - Rafael 32/

Volfsburg - Hamburger 1:3 (0:2)
/Brekalo 78 - Vud 43. penal, Holtbi 45, Valdšmit 90+3/

18.30: (1,45) Leverkuzen (4,50) Štutgart (7,00)

Nedelja
15.30: (3,20) Majnc (3,40) RB Lajpcig (2,25)
18.00: (3,60) Verder (3,60) Dortmund (2,00)

***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Filip Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara