Zašto Risto Lakić 2006. nije prešao u Zvezdu? Milo nije dao

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.19. | 21:53

Politika umešala prste u transfer

Bila je podgorička Budućnost te sezone 2005/06. godine pravi hit na balkanskom fudbalskom tlu. Na početku sezone plavo-beli su tukli i Deportivo La Korunju u Intertoto kupu, a Risto Lakić je važio za najboljeg igrača tima i najperspektivnijeg beka na prostoru Srbije i Crne Gore.

U zimskom prelaznom roku Crvena zvezda je vodila gotovo mesec dana pregovore sa Podgoričanima oko dovođenja Lakića. Dogovor je napokon postignut. Crveno-beli su se obavezali da će za desnog beka platiti 300.000 evra, što je u to doba bila ozbiljna suma za ovo područje.

Izabrane vesti

I onda odjednom – šok. Budućnost se iznenada povukla i poručila da Lakić nije na prodaju. Trebalo je da prođe 13 godina i da se u javnosti pojave transkripti razgovora crnogorskih političara da bismo saznali da je to „stop“ stiglo od – državnog vrha.

Podgorički mediji su objavili transkript razgovora dvojice tadašnjih visokih državnih funckionera, Milana Roćena, koji je bio ambasador SCG u Moskvi i Miomira Mugoše, gradonačelnika Podgorice, koji su se dohvatili i priče oko – Rista Lakića.
Zadnju noć mi šef kaže da nema prodavanja Rista Lakića. Nema da se prodaju igrači. Ćoćo je bio tu... Šef je naredio da se ne proda fudbaler i tačka“, rekao je Mugoša.

A, ko je šef Mugoši i Roćenu bio tada, nije teško pogoditi - Milo Đukanović. Tada i sada...

Lakić je u zimu 2008. godine stigao na Topčidersko brdo, ali na crno-belu stranu. Ipak, nije uspeo da ponovi igre kao iz perioda uoči transfera u Crvenu zvezdu, pa se u Partizanu zadržao svega jednu sezonu.

Foto: Starsport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara