Zašto niko ne zove Danija Velbeka?

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.07.19. | 14:17

I šta će biti s doskorašnjim članom Arsenala...

Doskorašnji član Arsenala Dani Velbek spada u najzvučnija imena među slobodnim agentima ovog leta, ali za razliku od Danija Alvesa, Marija Balotelija ili Franka Riberija na njegovu adresu ne stižu nikakve ponude. 

Šta je razlog?

Izabrane vesti

Razlog je vrlo jednostavan. Nekadašnji reprezentativac Engleske se izgleda malo zaneo s potraživanjima, pa ga klubovi uopšte ne uzimaju u razmatranje. Kako javlja ostrvski tabloid San Velbek je svojim zastupnicima naložio da ga ne kontaktiraju dok mu ne donosu bogatu ponudu koja će podrazumevati i astronomski bonus samo za potpis ugovora, što je uobičajeno poslednjih godina kada klub dovodi slobodnopg agenta.  

Samo za paraf, tvrdi San, Velbek od potencijalnih novih poslodavca zahteva 5.500.000 evra, a za godinu dana ugovora 5.000.000 evra. 

I možda bi to i moglo da prođe da Dani poslednjih meseci nije više bio van terena zbog povrede nego na terenu. A sveukupno, otkako je stigao u Arsenal iz Mančester Junjateda, krajem 2014, propustio je čak 123 utakmice?! Zbog povreda nije se našao među kandidatiuma za Mundijal prošle godine... 

Otuda vrlo skroman golgeterski učinak - svega 42 gola u Premijer ligi za deset godina karijere.  

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara