Zapata se osvetio Napulju, neka se Liga šampiona zaigra u Bergamu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 21:08

Boginja provincije slavila na San Paolu i izjednačila se sa četvrtoplsiranim Milanom - 2:1

Sada je svima jasno: Atalanta može do Lige šampiona! A ako na kraju i uspe u tome biće apsolutno zasluženo. Boginja provincije večeras je posle preokreta savladala Napoli na San Paolu i izjednačila se sa četvrtoplasiranim Milanom na tabeli Serije A - 2:1 (0:1).

Ekipi Đan Pjera Gasperinija je baš u ovim trenucima bila neophodna jedna ovakva pobeda, kojom bi pokazali direktnim konkurentima, a pre svega sami sebi da su sposobni za veliki podvig u samom finišu sezone.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo da bi ekipa iz Bergama mogla do dragocenih bodova, iako je prvu ozbiljnu priliku na utakmici propustio Alehandro Gomez. Napoli je poveo iz jedne karakteristične akcije u 28. minutu. Malkui je dobro probio po desnom boku i na pravom mestu pronašao Drisa Mertensa, koji je iz neposredne blizine matirao Golinija.

Gosti nisu uspeli adekvatno da odgovore u prvom poluvremenu, ali kao da su osetili da su u stanju da se uhvate u koštac sa protivnikom u drugom poluvremenu. Tvorac velikog preokreta bio je odbačeni sin Napulja Duvan Zapata. Igrač koji nije dobio adekvatnu šansu na San Paolu vratio se u ulozi osvetnika na San Paolu. Prvo je u 69. minutu zatresao mrežu domaćih nakon dodavanja Josipa Iličića, dok je deset minuta pre kraja utakmice bio asistent kod gola Pašalića i to na majstorski način, ostavivši loptu hrvatskom vezisti petom.

Napoli je mogao da osvoji bod u samom finišu. Kaljehon je u 88. minutu ostao sam pred golom protivnika, ali je njegov udarac na fantastičan način zaustavio Pjerluđi Golini. Jedan od ključnih trenutaka utakmice bio je i potez Andree Masijela, koji je u 50. minutu na fantastičan način sa gol-linije skinuo već viđeni pogodak Arkadijuša Milika

Atalanta je napravila idealan zalet za revanš meč polufinala Kupa Italije protiv Fjorentine, koji je na programu već u četvrtak, dok je na putu ka plasmanu u Ligu šampiona očekuju još orkšaji sa Udinezeom, Lacijem, Đenovom, Juventusom i Sasuolom.

 

SERIJA A - 33. KOLO: 

Subota
Parma - Milan 1:1 (0:0)
/Alves 87 - Kastiljeho 69/

Lacio - Kjevo  1:2 (0:1)
/Kaisedo 68 - Vinjato 49, Hetemaj 51/

Đenova – Torino 0:1 (0:0)
/Ansaldi 58/

Empoli – SPAL 2:4 (1:2)
/Kaputo 22, Traore 47 – Petanja 38 pen, 61 Flokari 44, Antenuči 88/

Kaljari – Frozinone 1:0 (1:0)
/Žoao Pedro 27 pen/

Udineze – Sasuolo 1:1 (0:1)
/Sensio 31/

Bolonja - Sampdorija 3:0 (0:0)
/Toneli 54 ag, Pulgar 69, Orsolini 83/

Juventus - Fjorentina 2:1 (1:1)
/Aleks Sandro 37, Pecelja 53ag - Milenković 6/

Inter – Roma 1:1 (0:1)
/Perišić 61 – El Šaravi 14/

Ponedeljak
Napoli - Atalanta 1:2 (1:0)
/Mertens 28 - Zapata 69, Pašalić 80/

Foto: Reuters


tagovi

Duvan Zapata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara