Zadovoljstvo sportskog sektora Zvezde: Sanogo je ono što smo dugo tražili

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 12:53

„Pojačanje je u skladu sa željom Dejana Stankovića. On je hteo dominantnog, snažnog defanzivnog vezistu i mi smo reagovali“, poručuje Mrkela

Zadovoljstvo u sportskom sektoru Crvene zvezde posle ostvarenog transfera Sekua Sanoga, od kojeg se mnogo očekuje u na stadionu Rajko Mitić. Crveno-beli su tako konačno došli do profila igrača za kojim tragaju još prošlog leta, kada je na pragu dolaska bio Žak Romao.

Sanogo pred sobom ima šest meseci za potpunu adaptaciju, a očekuje se da vrhunac forme dostigne na leto u evropskim kvalifikacijama.
"Dugo je igrao u Švajcarskoj, poseduje mirnoću u igri, miran pas, fizički je dominantan, a to je ono što smo dugo tražili. Nadam se da će se brzo adaptirati, pošto kasni sa pripremama 15 dana u odnosu na ostale naše igrače", poručio je Mrkela.

Izabrane vesti

► Sanogo ima pik na crno-bele: Derbi mi je najvažniji
► Višestruka uloga Sanoga u Zvezdi: Snaga, brzina, tehnika i tutorstvo nad Petrovićem

Crvena zvezda je na ovaj način uskladila i zahvteve šefa struke.
"
Pojačanje je u skladu sa željom Dejana Stankovića. On je hteo dominantnog, snažnog defanzivnog vezistu i mi smo reagovali. Fudbal je živa stvar, menja se. Naravno, oprdeljenje ostaje - forsiranje mladih igrača. To smo jasno pokazali sad na Kipru. Bili su i Gavrić, Eraković, Jug Stanojev, Krstovic, zatim Velja Nikolić, koji je već u prvom timu. Petorica će ići i u Tursku, tako da se baziramo na domaće mlade igrače. Mozda ce biti još dolazaka u skladu sa Dejanovim željama, ali to zavisi od odlazaka", dodao je Mrkela.

Sportski direktor Crvene zvezde se potom osvrnuo na igrače koji još pred početak zimskih priprema skrajnuti u drugi plan.
"
Za Kanjasa i Žandera ima nekih interesovanja iz Rusije i Turske", bio je kratak Mrkela.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara