Vučelićeva kontra: Tole Karadžić naplaćivao kamate od Partizana

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 09:37

Sadašnji predsednik crno-belih nije raspoložen za saradnju sa bivšim

Oglašavanje Tomislava Karadžića na stranicama MOZZART Sporta, javno izrečena bojazana da bi Partizan mogao da sklizne u stečaj i otvoreno nuđenje pomoći aktuelnim čelnicima nije naišlo na odobravanje vladajuće garnitire u Humskoj 1.

Štaviše, sadašnjoj upravi Parnog valjka ne se dopada ideja da se Tole vrati u klub, o čemu se odavno šuška, a u kancelarijama stadiona uopšte nisu raspoloženi za saradnju sa nekadašnjim predsednikom. Sadašnji, Milorad Vučelić, uzvraća tvrdnjom da je bivši prvi čovek Partizana, sa svojom garniturom, zapravo pozajmljivao novac 2007, a onda ga, prilikom napuštanja Topčiderksog brda uzimao natrag i naplaćivao kamate.
Dobili smo vaskršnje poruke pojedinih partizanovaca kao čestitke, ali i izraze zabrinutosti da li će klub otići u stečaj. Zato želim da ih rasteretim briga, iako tu zabrinutost niko nije izražavao dok nije obezbeđeno 3.600.000 evra za dobijanje licence. Nedavno smo dobili i stadion u svoje vlasništvo prvi put“, priča Vučelić u razgovoru za Večernje novosti. „Morao sam da se oglasim zbog učestalih laži da bi se pojedinci opustili, smirili i mirno proveli uskršnje i prvomajske praznike“.

Izabrane vesti

Prema Vučelićevim rečima Tomislav Karadžić za vreme svog mandata koji je trajao svega godinu dana nije upumpao novac u klubu, nego ga je zajmio.
„Laž koja kruži dugo glasi da su na Upravnom odboru koji je vodio Tomislav Karadžić pronađeni milioni za pomoć klubu. Partizanu otkako postoji kapitalizam niko nije dao ni dinar na poklon, davane su samo pozajmice i uzimane menice. Samo je jedan čovek na kraju oprostio 93.000 evra, a taj jedan čovek nije Tomislav Karadžić“.

Cela priča o zajmovima nije stara, ali je novost saznanje da su naplaćivani s kamatom.
Karadžić je odmah po odlasku u FSS naplatio sve pozajmice koje je dao klubu, a jedna od njih je bila i sa kamatom. To dovoljno govori o sistemu davanja sredstava koji je tada uspostavljen. Ponoviću, nikad niko nije dao Partizanu novac, sve se to vodi kao dug Partizana. Među pomenutim zajmodavcima su Ateljević, Zatezalo, Jovičić... Platili smo nekoliko stotina hiljada takvih pozajmica i sve to ulazi u opterećujući bilans. Ova uprava je najveći deo tih obaveza regulisala, pojedine, kako rekoh, i sa kamatom. Eto, to je gola istina o pomoći 15 biznismena koju Partizanu nudi Tomislav Karadžić“, zaključio je Miorad Vučelić za Novosti.

FOTO: Star sport


tagovi

FK PartizanMilorad VučelićTomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara