Suraka ispred Miletića i Markovića prilikom Dinamovog gostovanja u Humskoj
Suraka ispred Miletića i Markovića prilikom Dinamovog gostovanja u Humskoj

Vučelić: Poligraf - može, listinzi - može! Binić: Ne možemo da zatvaramo ljude

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.12.18. | 11:02

Dinamo iz Vranja oterao jednog, suspendovao drugog fudbalera, još dvojica na tapetu, odlučuje se o štoperu Đuriću, golman neizvestan za Radnički

Trebalo bi da se igra fudbal, a priča se o svemu osim o fudbalu. Informacija da je Etički komitet Fudbalskog saveza Srbije, na osnovu prijave UEFA, pokrenuo istragu povodom utakmice Partizan – Dinamo Vranje uznemirila je ovdašnju sportsku javnost, međutim, sa Topčiderskog brda, u danu kad da gostuje Mladosti u Lučanima, poručuju da ako je nešto i bilo sporno, s njima nema nikakve veze.

Predsednik crno-belih, Milorad Vučelić, kategorički je odbacio mogućnost da je bilo ko iz njegovog kluba uključen u eventualne nečasne radnje, potvrđujući da stoji iza ranije izrečenog stava trenera Zorana Mirkovića da nepoštenje ne stanuje u Humskoj 1.
Mi, svakako, nismo adresa za takve stvari. Spreman sam u svako doba dana i noći da odem na poligraf, da pružim na uvid sve listinge, kako bi se videlo da Partizan nema nikakve veze sa bilo kakvim nečasnim radnjama“, predolčio je Vučelić u izjavi Večernjim novostima.

Izabrane vesti

Partizan je minule nedelje savladao Vranjance 6:0. Iste večeri prašinu je podigao trener Dinama Radmilo Jovanović najavom da će golmanu Urošu Đuriću završiti karijeru. Zbog tih reči, zabrinut za bezbednost, 24-godišnji čuvar mreže se isprva nije vratio sa ekipom u Vranje, posle čega ga je uprava kluba suspendovala, uz obrazloženje da je „svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost u sumnju zbog postignutih rezultata“.

Da sve bude gore, Đurić nije jedina žrtva Dinama.
Jovan Zucović je definitivno napustio klub, on najbolje zna šta je uradio, dok je Lazar Đokić suspendovan. Pred Upravnim odborom je i slučaj štopera Nikole Đurića, o njegovom ostanku će se odlučivati naknadno. Odbor razmatra situaciju i još dvojice igrača, njihova imena još ne mogu da saopštim. Videćemo ko će zameniti golmana Đurića, čekamo odluku Upravnog odbora“, nagovestio je Sportskom žurnalu, pred duel sa niškim Radničkim u Surdulici, Radmilo Jovanović, trener fenjeraša na superligaškoj tabeli.

A šta na sve kažu u Fudbalskog savezu Srbije? Hoće li reagovati po nalogu UEFA?
Etička komisija radi. Pravni deo tima će zatražiti izjave ili ispitati svedoke, posle čega će se znati da li će biti posla za policiju. Ako je potrebno da se pojedinac pismeno izjasni ili pozove da govori o svemu, i to je moguće. Ako Etička komisija ne bude mogla da dokaže ništa, slučaj će biti prosleđen ogranima ove zemlje. Ne možemo mi ljudima da stavljamo lisice na ruke i da ih zatvaramo, ali ćemo kao Savez reagovati na sve nepravilnosti“, precizirao je u izjavi Kuriru Dragiša Binić, potpredsednik FSS zadužen za regularnost takmičenja.

Osim duela Partizan – Dinamo (6:0), na tapetu UEFA nalaze se i mečevi Proleter Novi Sad – Radnički Niš (1:2) i Zemun – Rad (1:0).

SRBIJA 1 - 18. KOLO:

Petak

Bačka - Napredak 3:3 (1:1)
/Bajić 18 pen, 73 pen, Čeković 58 - Vulić 12, Eskić 66, Vukanović 71/

Subota

13.00:  (3,05) Rad  (3,00)  Vojvodina (2,40) 
13.00:  (1,67) Zemun  (3,45)  Radnik (5,20) 
15.00:  (3,80) Mačva  (3,30)  Čukarički (1,95) 
15.30:  (7,00) Mladost  (3,90)  Partizan (1,47) 
18.00:  (2,05) Proleter  (3,20)  Spartak (3,60) 
18.00:  (11,00) Dinamo  (6,25)  Radnički Niš (1,20) 

Nedelja

18.00: (1,15) Crvena zvezda (7,00) Voždovac (15,00)

NAPOMENAKvote su podložne promenama

FOTO: Star sport


tagovi

FK PartizanDinamo VranjeMilorad VučelićEtička komisija FSSRadmilo JovanovićUEFADragiša Binić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara