Sa prethodnog duela u Humskoj
Sa prethodnog duela u Humskoj

Vreme je da se Partizan pita – ugroženo pet finala Hajduka iz Splita

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.19. | 10:05

Crno-beli protiv Radničkog (18 časova) napadaju još jedno finale Kupa

U prvenstvu ne liči ni na šta, zato je Kup Srbije takmičenje kao nacrtano za Partizan. Otkako se igra fudbal na prostoru okrnjene države odavno se niko tako dobro nije snalazio u eliminacionim borbama kao crno-beli, koji ove srede žele da naprave što bolju osnovu za peto uzastopno finale!

Menjaju se treneri, rukovodioci, prilike u sportu, ali jedna stvar je poslednjih godina konstanta. Parni valjak uvek dobaci do završne borbe. Po pravilu u njima slavi. U poslednje četiri sezone isto toliko finala, samo 2015. nije uspeo da savlada Čukarički, dok je sve ostale rivale tukao uglavnom bez većih problema: Javor u Gornjem Milanovcu 2:0, Crvenu zvezdu u Humskoj 1:0, te lučansku Mladost u Surdulici 2:1. Pod uslovom da eliminiše niški Radnički (prvi meč od 18 časova u Beogradu) zakoračiće u peto uzastopno finale, što bi bio svojevrstan podvig, redak slučaj kad je naš fudbal u pitanju.

Izabrane vesti

Ipak, rekorder u tom smislu je Crvena zvezda koja je igrala devet uzastopnih finala (1998-2007, ali nije svako osvojila), dok je na prostoru stare Jugoslavije za nijansu manje uspešan bio splitski Hajduk, pošto je u periodu od 1972. do 1977 igrao pet uzastopnih finala (ono iz ’75. nije odigrano) i u svakoj trijumfovao. Taj niz učešća u finalima preti da izjednači aktuelna generacija Partizana.

Eventualnim trijumfom domaćin bi se bar malo iskupio u navijačkim očima. Možda i spasao sezonu izgubljenu već na početku.
Radnički je pokazao zavidan kvalitet, iskusan je, u mnogim stvarima je u prednosti, ali ni ja, ni bilo ko u klubu nemamo pravo da mu prepustimo ulogu favorita. Verovatno se neće sve rešiti danas. Ekipa koja bude pokazala više strpljena, želje i volje imaće i veće šanse da se raduje. Naš zadatak je da izbegenemo stihiju i jurnjavu na terenu. Bilo koja pobeda je dobar rezultat pred revanš“, jasan je u poruci Savo Milošević, trener Partizana, koji će verovatno da „prepiše“ sastav koji je za vikend savladao Čukarički u jednoj od boljih partija ekipe u poslednje vreme.

Zoran Tošić protiv Damira Kojaševića

Za samo četiri dana Partizan i Radnički će dva puta odmeriti snage. Najpre u polufinalu Kupa Srbije, dok će u nedelju na Čairu imati duel u okviru plej-ofa Superlige. Sada kada je Radnički izgubio od Crvene zvezde u prvom kolu ligaškog plej-ofa, polufinale Kupa postaje prioritet i za domaćina i za Nišlije, koje su pet puta igrale u polufinalu masovnijeg takmičenja, poslednji put 2006, ali nikad nisu stigle do finala. Sad imaju šansu...

Ne zavisi sve od nas. Verujem da smo na pravom putu. Poraz od Crvene zvezde za vikend nas nije uzdrmao i moji igrači nemaju razlog da ih ta utakmica opterećuje. Nije lako izbaciti Partizan u dvomeču. To je veliki klub, kao i Crvena zvezda. Ipak, mi smo ove sezone pokazali da možemo da igramo protiv njih, mada su i oni pokazali da mogu da se nose sa nama“, obazriv je šef stručnog štaba Nenad Lalatović, čija ekipa je u prvenstvenim okršajima sa večerašnjim rivalom igrala 2:2, a pre mesec i po dana slavila u Beogradu, 1:0.

Revanš polufinala Kupa je 15. maja u Nišu, koji će biti i domaćin finala 30. maja.

Projektovani sastavi

PARTIZAN – RADNIČKI NIŠ, 18.00 (TV Arenasport 1)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Srđan Jovanović

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Zakarić, Pantić, Tošić – Rikardo. Trener: Savo Milošević.

RADNIČKI NIŠ: Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Drinčić, Bondarenko – Grbić, Kojašević, Ranđelović – Haskić. Trener: Nenad Lalatović.

FOTO: Star sport


tagovi

FK PartizanKup SrbijeRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara