Vraća li se luda glava u Premijer ligu?

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.19. | 10:56

Tri kluba zainteresovana za lošeg momka evropskog fudbala

Završio je Emanuel Adebajor svoju dvoipogodišnju epizodu u Bašakšehiru, a uprkos tome što uveliko gazi ka punih 36 godina, jedan od najkontroverznijih napadača s početka trećeg milenijuma veruje da može još mnogo toga da ponudi. I to ne bilo gde, već u Premijer ligi.

Čovek koji je iz elitnog ranga engleskog fudbala otišao u julu 2016. posle neslavnih šest meseci u Kristal Palasu i raskida ugovora sada je spreman da se vrati i pokuša da u poznim igračkim godinama ispravi stvari i ostavi bolji utisak.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - nedelja, 28. jul

Za Adebajora čak i postoji ozbiljno interesovanje od tri premijerligaška sastava – Vest Hema, Votforda i novajlije Šefild junajteda, a britanski San tvrdi da su upravo Čekićari pokazali najveće interesovanje za napadača iz Togoa.

Vest Hem je na tržištu i traži još jednog napadača koji bi bio konkurencija Čičaritu Ernandezu i klupskom rekorderu Sebastijanu Aleu, a poslednjih dana se kao ta, treća opcija, pominjao Musa Marega iz Porta. Međutim, u Londonu su shvatili da bi dovođenjem još jednog napadača takvog kalibra sebi napravili problem jer bi imali trojicu ofanzivaca koji će zahtevati veću minutažu i čak mesto u startnoj postavi. Zato bi Adebajor mogao da uskoči i pokuša da odgovori zadatku kao treća opcija što bi i bilo logično, s obzirom na njegove godine i status.

Ako do saradnje sa Vest Hemom ne bude došlo, Šefild se nada da bi s Adebajorom dobio na potrebnom iskustvu u napadu kako bi se izborio opstanak u elitnom društvu. Votford takođe razmatra svoje opcije, ali je klub s Vikaridž Rouda je trenutno preokupiran pregovorima s Renom za Ismailu Sara, pa im Adebajor nije u prvom planu.

Adebajor je premijerligašku karijeru započeo u Arsenalu 2006. godine, kada je iz Monaka stigao za 10.000.000 evra. Tri leta kasnije otišao je u Mančester Siti za 29.000.000 evra, a da bi 2011. otišao na pozajmicu u Totenhem, gde je kasnije i ostao još tri godine. Poslednji angažman pre odlaska u Tursku imao je u pomenutom Kristal Palasu. U karijeri je još igrao za madridski Real kao pozajmljen igrač Sitija, a svoj fudbalski uspon započeo je u Mecu 2001. godine.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara