Vladimir Stojković je slobodan igrač: Jednog dana stopama strica

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.06.19. | 08:34

Mladi golman Sportinga trenira u Srbiji u iščekivanju novog angažmana, a njegovo ime pominje se i u krugovima bliskim Partizanu

Nastavak dinastije. Kad je portal MOZZART Sport bio u povoju, postojala je rubrika „Srpski sinovi“, a jedan od prvih gostiju u njoj Vladimir Stojković. Predodređen da bude golman. Otac Vladan mu je stajao među stativama, stric istog imena i prezimena je duže od deceniju najbolji čuvar mreže u Srba i jedino logično – zato smo i odabrali taj naslov – bio je da momak iz „klase 1996“ krene istim stazama.

U međuvremenu je Vladimir Stojković Mlađi sve vreme bio u Sportingu, branio za mladi tim u Drugoj ligi, međutim, ovog leta će, sva je prilika, napustiti Lisabon. Istekao mu je ugovor sa Lavovima, a uslovi koje su mu Portugalci ponudili povodom nastavka saradnje nisu dovoljni i deluje da je posle dugogodišnjeg staža u mlađim kategorijama vreme za novi izazov. Gde – još se ne zna, ali...

Izabrane vesti

Posebno interesantno deluje što je Vladimir Stojković odabrao da se za novu sezonu, gdegod da je započne, sprema u Srbiji. Trenira i čeka pozive zainteresovanih klubova, a zanimljivo je da se njegovo ime i prezime u poslednje vreme pominje u krugovima bliskim Partizanu. Iako crno-beli imaju golmana – i to kakvog – iako imaju i rezerve u vidu Filipa Kljajića, Nemanje Stevanovića i Aleksandra Popovića, provučena je ideja da bi za neka buduća vremena bilo korisno da pokušaju sa još jednim, da ga probaju, pa ako se pokaže, da dobiju golmana za narednu deceniju.

Tim povodom MOZZART Sport je kontaktirao Vladimira Stojkovića Starijeg, strica mladog golmana.
Tačno je da je bratanac trenutno u Srbiji i da se sprema za novu sezonu. Da ne ispadne da ga hvalim ili preporučujem, jer to nikad ne bih dozvolio sebi. Ne bih ni sina protežirao, voleo bih da se Vladimir izbori bez ičije pomoći, kao što sam ja kroz karijeru činio, da pokaže koliko vredi, a stvarno mislim da može da napravi finu karijeru. Iza sebe ima 50-ak utakmica u jakom takmičenju kakvo je Druga liga Portugalije. Dobro se razvija i bilo gde da ode, bitno mu je da brani“, pojasnio je Stojke.

Stojković Mlađi poseduje i portugalski i srpski pasoš, a već je dobijao pozive za mlađe selekcije Srbije, pa je jasno koju je državu odbrao u fudbalskom smislu. Osim toga, poseduje sjajne fizikalije (193 cm, 88 kg).
Često sam na vezi sa Radosav Petrovićem, bez ustezanja ga pitam kako mali napreduje, jer znam koliko je Raća pravičan. Da ne zalazim u to šta je rekao, mogu samo da kažem da me „izveštaji“ bivšeg saigrača čine ponosnim“, dodaje Partizanova „jedinica“.

Mada se ime Vladimira Stojkovića Mlađeg u i oko Humske zasad pominje stidljivo, ima logike da baš on, pre ili kasnije, stigne u Partizan. Bar za vreme mandata Sava Miloševića. Aktuelni trener je nekoliko puta rekao da će pokušati da angažuje zaboravljene ili fudbalere koji su rano napustili Srbiju, kao što je bio slučaj sa Dominikom Dingom, na sličan način pokušava da angažuje i Rajka Brežančića, a bez obzira što je 22-godišnji golman rođen u Portugaliji, možda baš on nastavi dinastiju.

Jednog dana.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara