Violin plan - Benedeto pre Čičarita

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.19. | 13:09

Iz svega bi trebalo da profitira Đovani Simeone

Novi gazda Fjorentine Roko Komizo je po ozvaničenju kupovine kluba iz Toskane najavio da će ovog leta pokušati da dovede jedno jako ime u napadu. Prva želja bio je Gonzalo Iguain, ali se od starta znalo da će ta operacija biti prekomplikovana, praktično nemoguća uprkos želji Gabrijela Batistute da pomogne, zbog čega se krug potencijalnih kandidata sveo na dva realnija imena - Darija Benedeta iz Boke i Čičarita Ernandeza iz Vest Hema.

Ipak, italijanski Skaj tvrdi da je sportski sektor Viole na kraju izabrao da maksimalni fokus bude na iskusnom argentinskog golgeteru. Razloga je nekoliko. Prvi leži u tome što je Vest Hem Čičarita praktično povukao sa tržišta posle odlaska Marka Arnautovića u Kinu, a onda Meksikancu dodelio i novi broj na dresu, što je čak i zvanično objavljeno. Drugi je vezan za mladog napadača Fjorentine Đovanija Simeonea.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - sreda, 10. jul

Sin daleko poznatijeg trenera Atletika Dijega viđen je na Artemiju Frankiju kao neko od koga klub može višestruko da profitira, na terenu i kasnije na tržištu. Upravo zato Viola želi da Simeoneu dovede iskusnijeg napadača, mentora od koga će Đovani moći da uči i nastavi svoj fudbalski razvoj. A Benedeto bi bio možda i savršen izbor, pošto su sunarodnici.

Novi sportski direktor Boke Juniors Nikolas Burdizo nedavno je izjavio da Benedeto ima dozvolu da ode u slučaju prave ponude i da bi to bilo najbolje za klub. To znači da Boka ne bi mnogo zatezala oko cene, samo ako je Fjorentina spremna da bude fleksibilna u pregovorima. 

Benedeto već neko vreme ne igra na nivou igara iz 2017. godine kada je izabran za fudbalera godine u Argentini, najviše zbog čestih problema sa povredama. U Fjorentini veruju da bi Benedeto mogao da zaleči zdravstvene probleme i vrati se terenu, a ne treba ni podsećati da ima nešto posebno u odnosu Ljubičastih i argentinskih napadača...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara