Slavlje fudbalera Verone (AFP)
Slavlje fudbalera Verone (AFP)

Verona i dan ko bombona! Lazović pogurao Đaloblu ka opstanku u Seriji A (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 17:03

Srpski internacionalac pogodio sa bele tačke za vođstvo domaćina, Noslin bacio Fiorentinu na kolena

Ima već dve nedelje kako je Inter krunisan u novog šampiona Italije, ali daleko od toga da je završnica Serije A lišena neizvesnosti. Kuva u borbi za pozicije pet, šest i sedam, odnosno kako će Roma, Atalanta i Lacio biti raspoređene na njima, a još zabavnije je u borbi za opstanak u kojoj se obrelo čak šest timova. Ogroman iskorak u težni da do kraja sezone zadrži mesto u elitnom rangu italijanskog fudbala napravila je Verona! Iz vizure tima iz Grada Romea i Julije - dan kao bombona. Darko Lazović i drugovi srušili su Fiorentinu na Bentegodiju (2:1), dok joj je istovremeno, kao kec na deset legao remi bez golova Empolija i Frozinonea u Toskani.

Tabela nakon 35. runde kaže da su Frozinone i Empoli pali na 16. odnosno 17. poziciju sa po 32 boda, dok je Verona drugom pobedom u poslednje tri utakmice preskočila ne samo njih, već i Kaljari (nešto ranije odigrao 1:1 sa Lečeom) i domogla se 14. mesta sa 34 boda. U zoni ispadanja ostali su Udineze (tek treba da odigra meč 35. kola) i Sasuolo sa po 29 bodova, kao i već prežaljena Salernitana sa 15.

Izabrane vesti

Veliki doprinos Veroninoj težnji da i šestu uzastopnu sezonu nastupa u Seriji A dao je upravo kapiten Darko Lazović koji je u 13. minutu preuzeo odgovornost sa bele tačke demonstrirajući kako se izvode jedanaesterci. Topovsko đule u stranu bilo je neuhvatljivo za danskog golamana Olivera Kristensena.

Viola je bila dominantna u posedu, Verona se nije libila da povremeno preti i traži drugi pogodak, ali je malo pre odlaska na odmor prokrvarila nakon trenutka inspiracije Gaetana Kastrovilija. Umešno je prevario čuvara i sekund kasnije pogodio za izjendačenje.

Drugo poluvreme je po sadržajnosti kaskalo za prvim, a jedini udarac u okvir gola na obe strane od petnaestominutne pauze, zaledio je Fiorentinu koja je izgubila korak u poteri za sedmoplasiranim Lacijem. Malo pre isteka sat vremena igre Tižani Noslin pocepao je mrežu gostiju nakon odbitka i najavio veliko slavlje u Veroni. Ako Đaloblu ostane član elitnog društva, velike zasluge ići će na račun 24-godišnjaka iz Holandije koji je u januaru stigao iz Fortune Sitard za 3.000.000 evra. Momentalno se ustalio u startnoj postavi, a danas je postao jedini igrač u Seriji A sa bar po dva gola i dve asistencije od početka aprila. Asistirao je u remiju sa Kaljarijem početkom aprila, zatim postigao i namestio po gol u remiju sa Atalantom dve nedelje kasnije, da bi danas isporučio pobednosni pogodak.

Verona do kraja sezone ima prilično korektan raspored budući da u 36. kolu dočekuje Torino, zatim gostuje fenjerašu Salernitani, dok je u finalnoj rundi čeka dolazak Intera koji neće imati preterani motiv budući da je odavno krunisan.

SERIJA A – 35. KOLO

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)

/Đurić 75, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)

/Lorijente 20/

Nedelja

Kaljari - Leče 1:1 (1:0)

/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0

Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)

/Lazović 13, Noslin 59 - Kastrovili 42/

18.00: (1,50) Milan (4,40) Đenova (7,50)

20.45: (2,90) Roma (3,00) Juventus (2,70)

Ponedeljak

18.00: (9,00) Salernitana (5,00) Atalanta (1,35)

20.45: (3,80) Udineze (3,50) Napoli (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

VeronaDarko LazovićFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara