Veliki posao čeka Mirkovića: Loša igra, samo jedan gol za 270 minuta, već minus pet u odnosu na Zvezdu

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.08.18. | 20:52

Mršav remi Partizana posle odlaska Miroslava Đukića, Mladost iz Lučana prvi put u istoriji odolela u Humskoj

Ode Đuka - ostade muka. Daleko od toga da je publici u Humskoj do rimovanja, pre će biti da se od briga preznojava. Kako publika, tako rukovodioci, zajedno sa njima i novi trener Zoran Mirković. Iz lože na zapadnoj strani stadiona kao na dlanu mogao je da vidi ono što je bilo jasno još od početka sezone, da je tim koji je do četvrtka vodio Miroslav Đukić u ozbiljnoj krizi igre i da će mu za napredak biti potrebno daleko više od šok-terapije izazvane rokadom na klupi.

Mladost iz Lučana je odolela na Topčiderskom brdu (0:0) i posle trećeg superligaškog kola ostavila crno-bele samo na četiri boda. Već pet manje od lidera Crvene zvezde, uz utisak da branilac Kupa Srbije ima prečih problema od juranjave za trofejima. Na primer, da napravi igru. Nema je. Što je najgore, ne nazire se. Ni u tragovima. Kako reče sam Bata na promociji "nema ko da preuzme odgovornost". Pred oko 5.000 ljudi poviše Autokomande možda je u tome donekle uspeo povratnik Milan Smiljanić, međutim, zadovoljavajuća partija jednog igrača premalo je da bi se ostatak tima sakrio iza njega, pošto su svi ostali bili nepodnošljivo loši.

Izabrane vesti

O igri Partizan najbolje svedočanstvo su brojevi. Iako oni u fudbalu ne moraju uvek da igraju bitnu ulogu, podatak da je domaćin prvi put šutnuo u okvir gola tek u 67. minutu - Ognjen Ožegović čim je kročio na teren - pokazuje svu besmisao ekipe, a to što je u 270 minuta superligaškog fudbala dala samo jedan jedini gol - takođe Ožegović, prošle sedmice u Surdulici - da kuburi sa efikasnošću. Još kad se tome doda ultradefanzivan protivnik, nije ni čudo što je Mladost prvi put u istoriji odolela u Beogradu. Posle 11 vezanih poraza i gol-razlike 2:37 upisala je premijerni bod na stadionu na kome bi ekipe slične njoj, za vreme igračke karijere Zorana Mirkovića, primile dva-tri komada već u prvom poluvremenu.

A večeras je i taj jedan bio problem za Partizan...

Tek nešto bolji voljni momenat, rastrčani crno-beli u uvodnih 20-ak minuta, kao da su bili oslobođeni pritiska, ali i kao da su čekali da Mirković siđe iz lože i umesto njih podeli pas, odigra na stranu centrira, pa onda dotrči pred peterac i matira vrlo dobrog golmana Dragana Rosića. Doduše, zbog neubedljive igre domaćina nije čuvar mreže Mladosti imao bogzna kakvog posla u prvom delu, u drugom je krotio udarce Đorđa Ivanovića - vrlo dobrog kad je ušao na teren  - i Ognjena Ožegovića, međutim...

Sveukupan utisak o načinu igre tima koji je privremeno s klupe vodio Žarko Lazetić je razočaravajući. Sporo, bez ritma, sa mnogo dodira - jer svaki igrač Partizana kao da je želeo makar triput da pipne loptu u svakoj akciji - a čak i kad bi nekako doturio loptu do Rikarda Gomeša onda bi napadaču sa Zelenortskih Ostrva ove nedelje predstavljala više problem nego saveznika. A Mladost je svesno igrala na “nulu”, ali kada je osetila prostor da napadne, mogla je i do pobede.

Možda bi sve u Humskoj 1 bilo lakše za domaćina da je sudija Dragan Čolović u uvodu susreta (12. minut) pokazao na belu tačku. A imao je materijala za tkao nešto. Dvaput. Tumbasević je zgazio Rikarda, kasnije jedan defanzivac Mladosti igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali pištaljka se nije čula. A kad je arbitar poslednji put u nju dunuo skandirali su Grobari:
"Uprava, napolje".

Ne deluje da će se nešto skorije promeniti. A već u četvrtak je možda i meč istine u Danskoj. Da bude kao kod Hamleta:
"Biti il' ne biti".

Da se vidi može li ovaj Partizan bolje, da li je baš sve do trenera ili ima nešto i do pogrešnih procena onih koji su selektirali tim koji, da je utakmica potrajala još 90 minuta, ko zna da li bi loptu preko crte preterao.


PARTIZAN - MLADOST 0:0

Beograd
Stadion u Humskoj
Gledalaca: oko 5.000
Sudija: Dragan Čolović
Žuti kartoni: Pejović, Tumbasević (Mladost)

PARTIZAN: Kljajić – N. R. Miletić, Valijente, Marković, N. G. Miletić – Smiljanić – Đerlek (od 66. Ožegović), Janković (od 79. Ilić), Pantić, Suma (od 60. Ivanović) – Rikardo. Trener: Žarko Lazetić.

MLADOST: Rosić – Andrić, Milošević, Šatara, Pešić – Pavlović, Pejović, Tumbasević, Radivojević (od 80. P. Jovanović) – Odita (od 84. Sinđić), L. Jovanović (od 66. Dimić). Trener: Nenad Milovanović.


SRBIJA 1 - 3. kolo

Petak
Čukarički - Mačva 1:0 (0:0)
/Kopitović 63/

Subota
Voždovac - Crvena zvezda 1:2 (0:2)
/Duronjić 56 - Simić 2, Stojiljković 25/

Napredak - Bačka 1:1 (1:1)
/Ndiaje 69 - Gavrić 29/

Radnik - Zemun 2:1 (2:0)
/Ristović 24, Kjereme 27 - Cvetković 65/

Nedelja
Partizan - Mladost Lučani 0:0
20.00: (1,22) Radnički Niš (5,50) Dinamo Vranje (13,0)
20.00: (1,40) Vojvodina (4,20) Rad (7,75)

Ponedeljak
18.00: (1,50) Spartak (3,90) Proleter (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Starsport


tagovi

Zoran MirkovićMiroslav ĐukićMilan Smiljanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara