Vasilije Đurić (©FK Radnički 1923)
Vasilije Đurić (©FK Radnički 1923)

Vasilije Đurić, režiser prve prolećne pobede Kragujevčana: Ponovo se za sve mi pitamo

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.03.23. | 10:10

Prvotimac Radničkog 1923 motivisan pred odlučujuće utakmice Radničkog pred plej-of

Dva boda iz šest prolećnih kola bio je učinak daleko ispod zasluženog na terenu kada je u pitanju Radnički iz Kragujevca. Tim sa stadiona Čika Dača zaslužio je tokom uvodnih mesec dana drugog dela sezone u Mozzart Bet Superligi znatno više od dva remija i četiri poraza, a kraj crne rezultatske serije najzad je donelo prethodno kolo i rutinska pobeda protiv Napretka (3:0).

Uspeli su izabranici Dejana Joksimovića da slome otpor Čarapana već u ranoj fazi utakmice i da se sa tri boda vrate na željeni kolosek. Trijumf pred domaćom publikom, prvi u 2023. godini, doneo je Radničkom povratak na osmu poziciju i podgrejao snove o plej-ofu, a glavnu ulogu u važnom slavlju poneo je Vasilije Đurić, strelac dva gola.

Izabrane vesti

Ofanzivac rođen 1998. godine, ove zime stigao je u aktuelnu sredinu iz Metalca i vrlo brzo se adaptirao, a da će biti znčajan adut pokazao je već posle nekoliko nedelja. Pogocima vrednim pobede 24-godišnji Đurić je izrastao u junaka Radničkog i opravdano poneo epitet igrača 26. kola Mozzart Bet Superlige, te sa dodatnim motivom gleda na naredne izazove od kojih je prvi već danas, na gostovanju Mladosti iz Novog Sada.

"Pobeda protiv Napretka predstavljala je važan korak jer smo prethodno igrali odlično, ali takva izdanja nisu ispratili bodovi. Motivisani prvim prolećnim trijumfom idemo u goste Mladosti iz Novog Sada, rivalu koji je doveo novog trenera i značajno se pojačao tokom zime. Svesni smo da će biti teško, protivniku svaki bod znači u borbi za goli život, ali isto tako i mi imamo imperativ rezultata iz naše perspektive, s ciljem da zadržimo poziciju koja vodi u plej-of", istakao je Đurić.

Radnički je pobedom stigao do sume od 30 bodova i tako iskoristio poraz Kolubare od TSC-a da ponovo preuzme osmu poziciju.

"Ponovo se za sve mi pitamo, preuzeli smo osmu poziciju i potrebno je samo da gledamo sebe. Posao nije lak, ali smo igrama pokazali da imamo kapacitet za gornji deo tabele. Zaista ostaje žal što dobru igru u prethodnim kolima nismo naplatili sa više bodova".

Četiri koraka do sumiranja učinka i podele superligaša u dve grupe u Kragujevcu su svesni vrednosti svakog boda.

"Očekivao sam da napravimo pomak i istovremeno se nadao prvencu u dresu Radničkog. Prethodna utakmica bi trabalo da bude podstrek za još jači rad u nastavku. Neću se zadovoljiti i stati na ovome. Postigao sam gol i protiv Novog Pazara, ali je on poništen zbog ofsajda, razočarao sam se u tom momentu, međutim potom mi je samo bio dodatni motiv. Nadam se da ćemo sada i Radnički i ja ući u seriju".

Iako će se dva gola protiv Kruševljana dugo pamtiti, atraktivni pogoci nisu strani Đuriću koji je umeo da na sličan način ukrasi i utakmice u dresovima Sinđelića i Metalca.

"Još draža je činjenica da su oba gola veoma lepa. Ukoliko moram da biram, drugi mi je atraktivniji, ali nije i najlepši koji sam postigao. Posebno pamtim gol u dresu Sinđelića, takođe sa distance, ali tada slabijom, levom nogom. I tada sam poneo priznanje za igrača kola, međutim u nižem rangu. Drago mi je da je moja igra na prethodnom susretu ukrašena titulom igrača kola. Čast je, ali mi je primarni timski učinak".

Nekadašnji fudbaler Sinđelića, TSC-a, Inđije i Metalca za mesta u ofanzivi imaće oštru konkurenciju u vidu Čolovića, Vidosavljeviča, Milunovića i ostalih saigrača, ali kada govori o raspodeli minutaže đak OFK Beograda naglašava da je atmosfera odlična i da je borba za minute dodatni pokretač među dobrim prijateljima.

"Konkurencija je veoma oštra, ali zdrava. Dosta je talentovanih, kvalitetnih ofanzivaca, međutim to je samo dodatni povod svakome od nas da radimo što bolje iz dana u dan. Svi smo pre svega drugari, mnoge saigrače poznajem od ranije, sa Ponjevićem sam igrao u TSC-u, sa Krajišnikom u Metalcu... Odlično sarađujem sa svima, ali mi je posebno uživanje što na terenu kao najbliže saradnike imam Krajišnika, Vidosavljevića i Milunovića. Sjajna je atmosfera i zaista sve ide odličnim tokom".

Povratak na superligašku pozornicu probudio je i dalje snove, iako Đurić naglašava da je pre narednog koraka neophodno da ostavi trag na Čika Dači.

"Ostao sam u Gornjem Milanovcu jer sam imao ugovor sa Metalcem. Bilo je i tada superligaških ponuda, ipak ostao sam tokom jeseni u prvoligaškoj konkurenciji i drago mi je da sam se vratio na našu najkvalitetniju pozornicu. Došao sam na polusezoni, ali sam se brzo uklopio. Gledam od utakmice do utakmice da napredujem i da pružam maksimum. Naravno, nadam se da će mi igre u Radničkom biti odskočna daska za inostranstvo. Ne želim previše gledam u budućnost imam još mnogo toga da uradim u Kragujevcu, ali ukoliko je potrebno da izdvojim neku od liga koje volim i u kojima bih želeo da se okušam jednog dana to je Holandija".

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

16.00 (1.20) Partizan (6.75) Radnik (14.0)

18.00 (2.90) Mladost GAT (3.05) Radnički Kragujevac (2.65)

Subota

14.00 (1.65) Novi Pazar (3.60) Kolubara (5.90)

16.00 (3.70) Javor (3.25) Vojvodina (2.10)

18.00 (1.35) TSC (4.90) Mladost Lučani (9.50)

Nedelja

15.00 (2.45) Spartak (3.15) Radnički Niš (3.05)

17.00 (9.50) Napredak (4.90) Crvena zvezda (1.35)

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)



tagovi

Vasilije ĐurićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara