Valverde: Ja sam kriv za sve, mnogo mi je žao...

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.04.18. | 23:21

"Izvinjavam se navijačima", poručio trener Barselone posle teškog poraza u Rimu

Promenio je neke finese u igri Barselone. Nije to bila više ona klasična Gvardiolina titki-taka, ali Barselona je u pojedinim delovima sezone delovala čak ubojitije nego ikada. Surovije. Nije propuštala šanse i umela je da odigra kada zatreba i na rezultat. Ernesto Valverde bio je hvaljen zbog toga i kod navijača i kod ljudi iz kluba, ali posle onoga što se večeras dogodilo Kataloncima biće na uduru svih. 

Svestan je toga iskusni stručnjak...
"Totalno razočaranje za sve, posebno mi je žao navijača", počeo je Valverde. "Ali moramo da se oporavimo, imamo šanse da do kraja sezone osvojimo dva trofeja i to moramo da uradimo"

Izabrane vesti

Ko je kriv za istorijski debakl, kako je katalonska štampa krstila večerašnji poraz od Rome na Olimpiku?
"Trener je uvek odgovoran za sve. Za izmene koje pravi, za nove igrače, kada stvari krenu naopako, ali i kada idu dobro. Pre nedelju dana igrali smo sa istom ovom postavkom i dali četiri gola. Ovoga puta nismo mogli da uspostavimo našu igru... Dobro smo počeli, ali... nismo, nismo mogli da igramo kako smo želeli. Prinudili su na na nešto drugo... Posle prva dva gola oni su na krilima entuzijazma došli do trećeg i prolaza dalje".  

Način igre Barse mnoge je iznenadio, jer nije to bila "ona" Barsa koja kidiše na gol rivala u svakom trenutku. 
"Mi smo došli da pobedimo, ne da čuvamo rezultat. Nije tačno da smo došli čuvamno 4:1... Probali smo da igramo kao da je 0:0. Bolan poraz, šta da kažem... Ne postoji drugi lek nego da nastavimo dalje. Žao mije, mnogo mi je žao... Izvinjavam se navijačima. I ovo je fudbal, neko mora da izgubi".  

Valverde se nada da ovaj neuspeh neće uticati na ekipu koja treba da potvrdi titulu u Španiji...
"Ja se nadam da neće, ali isto tako sam svetan težine psihološke situacije posle svega"

Foto: Action Images


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara