Valensija i Barsa imaju dogovor za Rafinju – 15.000.000 evra i niz klauzula koje štite obe strane

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 11:22

Biće to komplikovan posao

Napori uprave Valensije da ovog leta okrenu karte i za promenu oni dovedu pojačanja iz Barselone izgleda da konačno dobijaju željeni efekat. Dok je operacija kupovine Jaspera Silesena priča za sebe, Valensija je prethodnih dana vagala između Rafinje Alkantare i Denisa Suareza i na kraju izabrala brazilskog reprezentativca s španskim pasošem! I čak postigla dogovor s Barselonom oko transfera. 

Katalonski radio RAC 1, kao i dnevni list iz Valensije Super Deporte tvrde da je Rafinjin transfer na Mestalju samo pitanje vremena, pošto su dva kluba uspostavila dogovor. Naime, Valensija će na Barselonin račun uplatiti 15.000.000 evra, s tim da će biti podeljeno u nekoliko rata. Takođe, sporazum dve strane imaće niz klauzula kako bi se obe strane finansijski zaštitile. Razlog leži u Rafinjinim stalnim problemima sa povredama, zbog čega ga više nema nego što je na terenu u poslednje tri sezone. Rafinju su u poslednje dve godine uništile povrede, prvo meniskusa u aprilu 2017, a onda i kidanje prednjih ukrštenih ligamenata u novembru prošle godine.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - četvrtak, 20. jun

Valensijin direktor Mateu Alemani insistirao je na inkluziji ovih klauzula, što je Barselona načelno prihvatila, svesna da će teško dobiti bolje uslove od drugih klubova, da je potražnja za Rafinjom generalno opala i da ima još samo godinu dana ugovora. Obeštećenje će biti podeljeno na tri rate od po 5.000.000 evra po sezoni, dok će klauzule biti vezane upravo za Rafinjino zdravstveno stanje. Ako Brazilac zbog povreda ne bude odigrao 75 odsto od ukupnog broja utakmica u sezoni, rata se odmah umanjuje sa pet na samo dva miliona evra za tu jednu godinu.

Sada je Valensiji potrebno „DA“ i od Brazilca. Mateu radi na tome, iako je svestan da će Rafinja tek minimalno umanjiti svoja potraživanja za platu. Ona u Barseloni iznosi 3.500.000 evra godišnje, odnosno oko 67.500 evra sedmično.

Veliki plan Marselina Torala je da Rafinji omogući da igra po desnom boku, iako mu je prirodnija pozicija u srcu veznog reda. Brazilac je već izrazio želju da se preseli na Mestalju, pogotovo jer će moći da igra Ligu šampiona. Dakle, samo se čeka da se sve kockice poklope...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara